BRZI MAKEOVER

Osvježite kuhinju na jedan od ovih šest načina!

 

Vaša kuhinja izgleda pomalo umorno ili vam je jednostavno dosadilo njezino uređenje? Opsežni radovi preuređenja nisu nešto u što se upuštamo bez mnogo razmišljanja, uzevši u obzir financijsko i vremensko opterećenje koje sa sobom nosi i remećenje naše svakodnevne rutine. Korisno je stoga razmisliti o manjim zahvatima, mijenjanju samo jednog detalja prostora i korištenju praktičnih rješenja koja nisu samo funkcionalna, nego su i estetski privlačna.

Kuhinja je jedna od onih prostorija čija renovacija zbog brojnih kuhinjskih elemenata i kućanskih aparata rijetko prođe bezbolno. Zato vam predlažemo da pri planiranju promjena u svojem uređenju pažnju posvetite jednom detalju - pozadini svoje kuhinje. Postoji nekoliko načina na koje možete taj, zapravo veliki dio kuhinje osvježiti i tako podariti u potpunosti nov izgled svojem prostoru. Od drvenih dasaka, metala pa sve do klasične boje, proučite na sljedećim primjerima koji učinak možete ostvariti uvođenjem tih elemenata u kuhinju.

Novi nanos boje učinit će čuda za vašu kuhinju. Budite odvažni i uključite u svoj interijer kontrastnu boju zbog koje će ostatak kuhinje dodatno zablistati. Zaista ste u mogućnosti poigrati se bojama, sam postupak ne traje dugo, možete ga izvesti i sami i eventualne pogreške lako možete ponovno prebojati. Ako imate sloj pločica na zidu, a ne želite ga razbijati i skidati - prebojajte ga!

Rustikalni dojam stvorite drvenim daskama kojima možete obložiti zid u svojoj kuhinji. Nove daske za ujednačen izgled modernog interijera ili ponovno iskorištene stare daske kao šarmantan detalj koji podsjeća na planinske kuće za odmor odlične su mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju i kojima možete osvježiti svoj interijer. Nemojte zaboraviti zaštititi daske kako ih voda i masnoća od kuhanja ne bi prerano uništile.

Zašto ne biste u svoju kuhinju uveli element reflektivne površine, odnosno golemog zrcala koji će prostor učiniti zaista efektnim? Komad zrcala izrezan na pravu veličinu i ugrađen između kuhinjskih elemenata jednostavno je rješenje s iznenađujuće elegantnim učinkom. Ako niste zainteresirani za jedinstven komad ogledala u svojoj kuhinji, razmislite o pločicama koje će razbiti tu veliku površinu na manje dijelove.

Imitacijom kositrenih ploča, odnosno metalnih površina možete stvoriti glamurozan kuhinjski interijer, no koristite ovaj materijal kao točku fokusa. Budući da ovakve površine često imaju teksturu i uzorak, s lakoćom se mogu pretvoriti iz osvježenja u opterećenje za oko pa je stoga važna umjerenost.

Element brodskog poda lako se može prenijeti i u kuhinjske prostore. S uskim daskicama koje izvrsno izgledaju u bijeloj boji možete stvoriti jednostavnu pozadinu u kojoj je glavni detalj tekstura materijala. Ako vam je bijela dosadna, ovaj element možete jednostavno prebojati i tako osvježiti kuhinju u tren oka.

Mozaici mogu izgledati fantastično u prostoru, a često dolaze u obliku već složenog uzorka koji samo trebate pričvrstiti na podlogu što olakšava njihovu ugradnju i znatno smanjuje vrijeme njegova postavljanja. Dovoljno je da jedan dio zida prekrijete ovim materijalom i stvorili ste privlačan detalj u interijeru.

Izvor: Freshome

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:19