ZBOGOM ZAUVIJEK

Otjerajte miris urina iz WC školjke! Evo kako

 /SHUTTERSTOCK

Jedan od najneugodnijih i najiritantnijih mirisa je miris urina, koji se čak nakon pranja toaletne školjke ponekad zadrži. Evo savjeta kako ga ukloniti na način da vaša kupaonica dugo zadržati lijep, svjež miris.

image
/SHUTTERSTOCK

Pomiješajte čašu bijelog octa, 10 kapi eteričnog ulja lavande i nekoliko kapi eteričnog ulja limuna. Ulijte ovu smjesu u toaletnu školjku i ostavite cijelu noć. Sljedeći dan kad povučete vodu, vaša će školjka biti mirisna.

image
/SHUTTERSTOCK

Drugi način uključuje klinčiće, jedan od začina kojeg inače volimo u ovo zimsko doba osjetiti u kolačima. Potrebna vam je jedna litra vode, 10 komada klinčića, nekoliko kapi eteričnog ulja paprene metvice i pet žlica sode bikarbone. Pripravu sredstva započnite razrjeđivanjem sode bikarbone u boci s vodom, a zatim dodajte klinčiće i eterično ulje. Sve pomiješajte i ulijete WC školjku kako biste uklonili neugodne mirise.

Ako nemate eterična ulja pri ruci, probajte s običnim bijelim octom. To prirodno sredstvo za uklanjanje kamenca i dezinfekciju odlično je za i tjeranje neugodnih mirisa, pogotovo u kombinaciji sa sodom bikarbonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. ožujak 2024 12:13