IMA SMISLA

Otkrili smo zašto biste trebali izbušiti rupe u svojoj kanti za smeće

 /SHUTTERSTOCK
Najobičnija bušilica najlakši je način da to postignete, ali to je ovisno o materijalu vaše kante za smeće

Svi smo bili tamo. Pokušavate brzo izbaciti smeće, a puna, teška vreća smeća lijepi se za stijenke kante i ne da se izvaditi van. Pomicanje vrećice naprijed - natrag dok se konačno ne oslobodi može biti dugotrajno i prilično naporno, ali prejako povlačenje vrećice samo će je rasporiti i prosuti smeće na sve strane. Srećom, ovaj jednostavan trik zaustavit će problem odmah.

"Kada vreća za smeće čvrsto pristane oko ruba kante za smeće, ona se zalijepi. To ostavlja novu vrećicu napuhanu i teško ju je napuniti, a punu vrećicu teško je izvaditi. Nekoliko rupa od 0,5 centimetra izbušenih u plastičnim kantama za smeće rješava oba problema." – kaže Jim Manning za portal Familiy Handyman.

image
/SHUTTERSTOCK

Bušenje rupa na bočnoj strani kante omogućuje zraku da uđe u kantu za smeće ispod brtve vrećice, što onemogućuje da se vrećica zalijepi za stijenke. Moći ćete jednostavno izvući punu vrećicu iz kante i ukloniti ju iz svog doma. Problem riješen! Najobičnija bušilica najlakši je način da to postignete, ali ovisno o materijalu vaše kante za smeće, možda ćete morati biti kreativni. Metalna kanta za smeće zahtijeva specijalizirane alate, a možda i pomoć stručnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:54