Nakupine kamenca

Otkrivamo čak osam odličnih načina kako si pomoć prilikom čišćenja kupaonice. Povjereno!

 One Good Thing
Ovi pripravci brzo i povoljno rješavaju top probleme svake kupaonice brzo i učinkovito

Praktičnost i učinkovitost alkoholnog octa nije novost, pogotovo kada uzmemo u obzir da se radi o odličnom prirodnom sredstvu za čišćenje koje se može koristiti za uklanjanje nečistoće s velikog broja površina. Kupaonica je jedna od prostorija u kojoj je ovo sredstvo posebno koristan alat za borbu protiv različitih oblika prljavštine. Visoka kiselost octa olakšava čišćenje nakupina kamenca i hrđe, a rastapa i nakupine sapuna što ocat čini idealnim za čišćenje kupaonice. Ocat funkcionira i kao moćno dezinfekcijsko sredstvo pa je tako odličan za borbu protiv čestih mikroorganizama koji obitavaju u našim kupaonicama i toaletima. U nastavku otkrijte čak osam odličnih načina kako upotrijebiti ocat prilikom čišćenja svoje kupaonice!

image
One Good Thing

Uklonite mrlje na wc školjci

Naslage koje se nakupljaju ispod ruba vaše wc školjke često se jako teško čiste. Kako biste otopili te naslage i lakše ih očistili, uzmite nekoliko papirnatih ručnika i natopite ih alkoholnim octom. Dok su mokri ispunite njima rub školjke. Pustite da ocat djeluje nekoliko sati, a potom uklonite ubruse i izribajte svoju školjku.

image
One Good Thing

Očistite odvod

Začepljeni odvod u kadi ili umivaoniku možete očistiti alkoholnim octom, malo sode bikarbone i vrućom vodom. Prvo ulijte pola šalice octa u svoj odvod, a potom dozu sode bikarbone. Začepite odvod i držite ga zatvorenim dok ne prestane pjeniti. Pričekajte pola sata, a potom izlijte kipuću vodu u odvod. Ponovite po potrebi.

image
One Good Thing

Izradite višenamjensko sredstvo za čišćenje

Ocat je izvrsno sredstvo za čišćenje, a može biti i mirisno! Stavite u staklenu bocu kore od limuna i različite začinske biljke kako bi se prilikom čišćenja vašim domom širio svjež miris citrusa. Zagrijte ocat te ga prelijte preko kora citrusa, zatvorite bocu i pustite da sve odstoji 24 sata. Iscijedite nastalu mješavinu u bocu s raspršivačem te po potrebi razvodnite. Izvornom mješavinom možete oprati svoju perilicu za rublje!

image
One Good Thing

Očistite slavine

Tvrda voda uzrokuje nakupine kamenca i oko slavine. Natopite krpu za čišćenje octom i omotajte oko dna vaše slavine te pustite da djeluje barem sat vremena, dodajući još octa po potrebi kako bi krpe ostale mokre. Kada se nakupljene naslage otope ili opuste, uklonite krpe i očistite područje čistim ručnikom ili spužvicom.

image
One Good Thing

Očistite ogledalo

Pomiješajte vodu i ocat u omjeru 1:1 i poslužite se tom mješavinom kako biste očistili svoje ogledalo. Ocat će ostaviti vaše ogledalo blistavo i bez ijedne linije.

image
One Good Thing

Uklonite nakupine sapuna

Nitko ne voli satima ribati nakupine sapuna u tušu ili kadi. S malo pomoći u obliku octa, nećete ni morati! U bocu s raspršivačem ulijte zagrijani alkoholni ocat te dodajte u istom omjeru i klasični deterdžent za pranje posuđa te dobro promiješajte. Raspršite mješavinu po cijelom tušu i kadi i pustite da stoji od pola sata do sat vremena, a potom sve izribajte i dobro isperite. Prilikom čišćenja provjetravajte kupaonicu jer ova mješavina intenzivno miriši, no bez brige, miris će brzo nestati.

image
One Good Thing

Napunite posudu za mirise

Neugodne mirise u našem domu često pokušavamo sakriti različitim kupovnim parfemima za kuću, no ponekad su najjednostavnija sredstva i najefektnija! U bočicu u koju ste stavili drvene štapiće za miris umjesto nove doze nekog parfema, stavite alkoholni ocat. Ne samo da je puno povoljnije rješenje nego je i korisno zbog svoje moći eliminiranja mirisa. Kiselina u octu dovoljno je jaka da razlaže molekule neugodnog mirisa u zraku te ih neutralizira. Karakterističan miris octa ispunit će nakratko vašu prostoriju, a potom ćete ovim sredstvom tjednima moći kontrolirati miris u svojoj kupaonici.

image
One Good Thing

Očistite glavu tuša

Nakupine kamenca koje se s vremenom stvaraju u kupaonici kao posljedica tvrde vode koja teče našim cijevima otežavaju nam korištenje tuša i slavina u našem domu i smanjuju njihovu protočnost. Ocat vam može pomoći otopiti te naslage kako bi glava vašeg tuša ponovno besprijekorno funkcionirala. Odvojite glavu tuša zahvaćenu naslagama, smjestite je u plastičnu vrećicu punu octa i pustite da se natapa. Ako ne želite odvajati glavu tuša poslužite se klasičnom gumicom kako biste pričvrstili vrećicu i osigurali da je glava potopljena. U oba slučaja pustite da se natapa nekoliko sati ili preko noći, a kada ste spremni, izribajte površinu spužvom ili četkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2022 11:02