IMA SMISLA

Otkrivamo jednu potpuno novu metodu za jednostavnije čišćenje štednjaka, a nije soda i ocat

 IZUSEK/GETTY IMAGES
Prije nego što posegnete za spužvom i detrdžentom, probajte prvo jedan malo nekonvencionalan korak

Čišćenje štednjaka ponekad zna biti jako naporan posao. Mnogi će se složiti da je to možda jedan od zahtjevniji zadatak. Kad govorimo o čišćenju štednjaka ne mislimo samo na gornju ploču, nego na kompletno uklanjanje svih nečistoća, od gumba, do pećnice, stražnjeg dijela i naravno same ploče. Najbolji način kako možete sebi olakšati ovaj zadatak jest čistiti mrlje odmah nakon što se dogode, ali budimo iskreni, tko to radi. I prije nego ste se snašli, nakon nekoliko odgđanja, dobili ste potpuno neuredan štednjak koje mu je potrebno temeljito čišćenje i to što je prije moguće.

image
JAZZIRT/GETTY IMAGES

Mnogi će se složiti da je najbolje sredstvo za čišćenje štednjaka i uklanjanje masnoće, mlaka otpoina detrdženta za suđe i vode. Jednostavno je, ali uvijek učinkovito i pri ruci. Ali, prije nego što posegnete za spužvom i detrdžentom, probajte prvo jedan malo nekonvencionalan korak, usisajte svoj štednjak uz pomoć usisavača.

image
ANDREYPOPOV/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Zašto koristiti usisavač za čišćenje štednjaka?

Osim što se na samoj ploči štednjaka nakupljaju mrlje od kuhanja, jako često su tu nađe i hrpa sitnih mrvica, kojekakvih komadića, začinskog bilja ili riže. Vjerojatno vam je poznat ovaj prizor. Kada krenete čistiti takav štednjak bez da ste prije pokupili te ostatke to je isto kao da idete bristi pod prije nego što ste ga pomeli. Pomalo besmisleno, zar ne? Da bi ste to izbjegli, mi vam preporučujemo da prije svega usisate svoj štednjak i na taj način pokupite sve mrvice. Ovo je puno efikasniji nači od toga da ostatke skupljate mokrom spužvom.

image
XEFSTOCK/GETTY IMAGES

Ako ga imate, stavite ručni nastavak s četkom na svoj usisavač ili ako imate ručni usisavač biti će još lakše, i krenite s uklanjanjem dosadnih mrvica. Jednako tako osim same ploče, možete usisati i unutrašnjost pećnice ako je slučajno i tu ostalo nešto mrvica, a također se možete poslužiti usisavačem kako biste usisali i područje ispod štednjaka te sve okolne utore.

Kad jednom završite s usisavanjem, vrijeme je da očistite štednjaka s detrdžentom za suđe, toplom vodom i spužvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:08