KAO U RAJU

Otvorite ormar, a iz njega se širi vaš omiljeni miris koji traje i do šest mjeseci. Evo u čemu je tajna

 /SHUTTERSTOCK

Redovito perete odjeću, svake sezone sve izvadite i presložite, nigdje nema plijesni ni prljavštine... A iz vašeg ormara ipak ne miriše po svježini. Ne može se reći da smrdi, ali ni ne miriše, barem ne ako u njega ne stavite vrećice sa skupim kupovnim mirisima. Ako ne želite trošiti novac na njih, evo jednostavnog načina kako da vam ormar uvijek miriše onako kako vi to želite.

image
/SHUTTERSTOCK

Uzmite staklenu teglu ili zdjelicu pa je napunite sirovom rižom. Dodajte 20 kapi svog omiljenog eteričnog ulja. Ako koristite teglu, zatvorite poklopac pa dobro protresite da se eterično ulje rasporedi po riži. Ako koristite zdjelicu, poklopite je tanjurom pa nekoliko puta preokrenite gore-dolje. Maknite poklopac ili tanjur pa prekrijte gazom i učvrstite gumicom. Ako vam iz ormara zaista neugodno miriše, koristite esencijalno ulje limunske trave jer je ono najučinkovitije.

image
/SHUTTERSTOCK

Mirisnu rižu u tegli ili zdjelici možete staviti i u kupaonicu ili neko drugo mjesto u domu na kojem želite da vam fino miriše. Kad vidite da miris slabi, samo protresite ili promiješajte rižu. Ovisno o količini vlage u prostoru, ona će ispuštati miris najmanje četiri, a ponekad i do čak šest mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:36