dobre nove navike

Ova čudna navika u kupaonici učinit će čišćenje tuš kabine 10 puta lakšim

 ALABN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Nije lako riješiti se starih navika, ali ako su nove dobre i učinkovite nemate vremena za čekanje

Mnogi od vas će se složiti da je nebitno zapravo uživate li u čišćenju ili ne, ali onaj poseban opuštajući osjećaj koji pruža uredna i čista kuća je ipak nešto čemu nitko ne može odoljeti. Naravno, sve to zahtjeva puno truda i svaka prostorija ima svoje trikove kako postaje blistavo čista, ali kada je u pitanju kupaonica ponekad izgleda da je taj dio doma na nekoj drugoj razini. Prvenstveno iz higijenskih razloga zahtjeva učestalo i temeljito čišćenje, a zbog čestog boravka u njoj i velike razine vlage ponekad se čini da taj posao nikada ne prestaje.

image
Unsplash


Zapravo je jako teško opravdati odgađanje zadataka poput čišćenja umivaonika, podova i školjke u kupaonici - ali iz nekog razloga tuš kabina je svima zadnja na popisu. Ako ste ikad ribali tuš kabinu onda znate zašto. Obično ima jako puno teško dostupnih dijelova, tvrdoglave plijeni koja se stvara čistili vi redovito ili ne i naravno neizbježni kamenac. I na kraju nema lošijeg osjećaja kad ste se toliko posvetili čišćenju kupaonice da ste se i sami na kraju osjećali prljavo.

Srećom, pronašli smo jedan trik koji čišćenje tuš kabine čini iznimno lakšim – iako uključuje manjak odjeće pri čišćenju.

image
Amazon


Evo tehnike: u kupaonici držite uvijek kutiju čarobnih spužvica. Svaki put kada temeljito očistite kupaonicu, vjerojatno se i istuširate. Većina ljudi to čini nakon čišćenja kupaonice, jer smo jednostavno tako navikli. Međutim, vrijeme je da promijenite neke stare navike, sljedeći put kada uskočite pod tuš, umjesto da operete kosu ili tijelo, uzmite Magic Eraser i bacite se na neki novi način čišćenja.

Ova spužvica savršeno djeluje na pločicama i injekcijskim masama i čini također da slavina zablista. Cijeli postupak traje vjerojatno 10 do 15 minuta i kad završite, bacite Magic Eraser ustranu, a zatim nastavite se tuširanjem kao i obično.

image
Unsplash


Otkrijte znanost u tome kako ovo funkcionira: što čarobnoj spužvici daje super moć?

Uobičajeno je očistiti cijelu kupaonicu, tuširati se nakon toga, a onda se sjetiti tuš kabine. Priznali mi to ili ne, sigurni smo da ste svi imali trenutaka u kojima ste si govorili da je ionako svaki dan unutra sapun i voda, pa čišćenje može pričekati. Ali ovakav postupak je puno lakši i jednostavno ga je izvršiti. I kao dodatan bonus nema znojenja.

Ovaj postupak pospješuje redovito čišćenje tuša i kade, ali ima i neke druge skrivene bonuse: Potpuno izbjegava dosadan proces boravka na rukama i koljenima izvan kade, kao i frustraciju pokušaja čišćenja cijelog tuša, a da pritom ne navlažite noge i odjeću.

Je li čišćenje bez odjeće malo čudno? Naravno. Ali izlazak iz tuša u čistu kupaonicu od vrha do dna, bez da ste znojni doista se isplati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:12