vrijedi isprobati

Ova domaća otopina otapa i najtvrđi kamenac. Nećete se uopće namučiti čisteći, a kupaonica će brzo zablistati

 /SHUTTERSTOCK

Kupaonicu i sanitarije moramo redovito čistiti jer ostaci sapuna, kamenac i općenito prljavština mogu učiniti da kupaonica cijelo vrijeme izgleda kao da je neuredna, prljava i puna nekih nepoželjenih mrlja. A to nikako ne želimo, zar ne? Činjenica jest da je kupaonica jedna od onih prostorija u domu koju stvarno trebate redovno održati čistom kako bi ona tako izgledala jer se lako i brzo prlja. Danas vam otkrivamo trik uz pomoću kojeg će ova prostorija zablistati kao da ste ju satima čistili, a zapravo ćete sve odraditi brzo, bez stresa i na potpuno prirodan način.

image
/SHUTTERSTOCK

Sve što vam treba je limunov sok, voda i spužvica.

Limunov sok dokazano učinkovito čisti kamenac i to na potpuno prirodan način. Ima blag i ugodan miris u kojem ćete uživati ​​nakon čišćenja.

Namočite mjesto koje planirate očistiti i pospite limunovim sokom. Naravno, ako negdje imate tvrdokorni kamenac, ulijte još limunova soka. Ostavite da djeluje pola sata i zatim očistite mekšom stranom spužvice. Tako jednostavno!

Ako, pak, imate tvrdokorni kamenac na slavini, prekrijte je krpom koju ste prethodno navlažili mješavinom vode i soka od limuna. Receptura je sljedeća: u bocu ulijte oko 100 ml sredstva za pranje posuđa, 10 vrećica limunske kiseline i ostalo je voda. Kamenac će nestati, a kupaonica će biti nevjerojatno blistava!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:37