DOISTA PALI

Ovaj jeftini trik koriste u luksuznim hotelima kako bi spriječili nakupljanje prašine

 /SHUTTERSTOCK

Naslage prašine koje ulaze kroz vrata i prozore i raspršuju se po kući sadrže i gljivice i bakterije koje donosimo izvana, na primjer na obući ili vlaknima odjeće. Međutim, postoji efikasan trik koji se koristi u hotelima za uklanjanje prašine.

Ključno rješenje je glicerin, jeftina, gusta supstanca bez mirisa koja može spriječiti taloženje prašine na očišćenoj površini relativno dugo, prenosi Paperblog. Glicerin se može koristiti na svim vrstama površina i stvara nevidljivi zaštitni sloj na namiještaju te sprječava nakupljanje prašine.

image
/SHUTTERSTOCK

Proizvod je relativno jeftin i jednostavan za upotrebu za uklanjanje prašine. Veoma je efikasan na površinama kao što su ogledala i obojene površine, na primjer.

Za izvanredne rezultate koristite ga na slijedeći način:

– razblažite nekoliko kapi glicerina u jedan litru vode

– stavite suhu krpu u otopinu

– izvadite krpu i pustite da se osuši, a zatim protrljajte područje koje treba tretirati

image
/SHUTTERSTOCK

Da bi podovi ili parketi bili sjajni bez nakupljanja prašine, ulijte nekoliko kapi glicerina u kantu vode za pranje i operite.Međutim, prije upotrebe otopine, dobro očistite površine usisivačem. Osim što efikasno tretira površine i čini ih otpornim na prašinu, glicerin je pogodan i za uklanjanje mrlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 20:33