ALTERNATIVNO RJEŠENJE

Ovaj kuhinjski otpadak je prirodna zamjena za svemoćnu sodu bikarbonu. Uvjerite se!

 /SHUTTERSTOCK

Nakon što pojedete tvrdo kuhana jaja, vaša prva ideja je baciti ljuske. Nemojte to raditi jer mogu biti itekako korisne. Mnogi su čuli kako dobro dođu u vrtu, no danas vam predstavljamo dva načina korištenja ljuski jaja u domaćinstvu za koja mnogi ne znaju.

image
/SHUTTERSTOCK

Naime, ljuske se sastoje od niza organskih materijala koji, zahvaljujući svojim abrazivnim svojstvima, djeluju kao sredstvo za čišćenje. Odlične su za odmašćivanje dna lonaca i tava, na koje djeluju poput sode bikarbone. Da biste iskoristili ljuske, morate ih samljeti u blenderu dok ne dobijete homogeni prah. Navlažite abrazivnu spužvu za posuđe, dodajte joj malo standardnog sredstva za pranje i potom umočite u prah od ljuski jaja. Nakon toga istrljajte zamašćenu tavu ili lonac i oni će zablistati!

image
/SHUTTERSTOCK

Drugi način upotrebe ljuski jaja je kod pranja odjeće. Zgnječite ljusku na sitne komadiće rukom. Krhotine ubacite u nepropusnu mrežastu vrećicu za stroj za rublje zajedno s kriškom limuna. Odjeću perite kao i inače, a vrećicu ubacite u bubanj. Vaše rublje bit će bjelje no ikad!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:24