Trik za deset

Ovaj neočekivani ljetni predmet riješit će najneugodniju stvar u vašoj kuhinji

 KENWIEDEMANN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

U idealnom svijetu, vaši organizatori posuđa bi bili potpuno istog oblika i širine vaših kuhinjskih ladica. U stvarnosti, međutim, vaše se hvataljke, velike žlice, noževi i vilice guraju u vašim ladicama - i zveckaju svaki put kada otvorite i zatvarate ladice, koliko god pažljivi bili. Srećom, postoji jednostavan - i ekonomičan - trik za organizaciju ladica koji bi konačno mogao riješiti taj problem.

Korisnica Instagrama @Brooklynb podijelila je svoje DIY rješenje za ono što naziva "zveckajuće ladice" u videu objavljenom 16. lipnja. U videu, digitalna kreatorica iz New Yorka pokazuje kako reže komade pjenaste filter spužvice za bazen kako bi stvorila mekani tampon koji je dovoljno gust da zaustavi buku.

Sve što vam treba je nekoliko jednostavnih predmeta: spužvice za bazen, škare i metar.

Prvo ćete morati izmjeriti koliko spužvica za bazen trebate kako biste bili sigurni da ih ima dovoljno da spriječe pomicanje vaših organizatora u ladicama. Također, prije nego što ih nasjeckate na odgovarajuću veličinu provjerite da nisu predebeli za širinu vaših ladica. Nakon svega što ste učinili, jednostavno stavite spužvice u ladicu i gotovi ste. Nema više buke.

Ako nemate spužvice za bazen, postoje neke jednostavnije i povoljnije alternative, koje su čitatelji u komentarima ispod videa podijelili. Jedan korisnik predložio je korištenje ili kartonskih rola toaletnog papira ili kartonskih rola papirnatih ručnika kao besplatnu opciju. Drugi je predložio nabavku gumenog dna, koji također ima dodatni bonus u vidu stvaranja dodatnog prostora u vašoj ladici za spremanje raznih predmeta.

Osim što će vašu kuhinju osloboditi buke, ovaj organizacijski trik također se može koristiti u ladici stola, ladici za začine, za organizatore šminke, pa čak i u ladicama vašeg hladnjaka (jer nema ničeg dosadnijeg od gomile limenki koje zveckaju okolo). Dakle, ako već imate spužvice za bazen, razmislite o isprobavanju ovog trika — ili jedne od varijacija — neka dani zveckanja u ladicama budu stvar prošlosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. srpanj 2024 10:19