doista vrijedi

Ovaj trik kod bojanja uštedjet će vam vrijeme i prepoloviti trud oko čišćenja

 Unsplash
Ako volite sami bojati svoje zidove, a niste prevelik fan čestog čišćenja alata, ovo vam može uvelike pomoći

Bojanje doma može biti poprilično frustrirajući i naporan posao. Od same pripreme boje, do glavne scene bojanja koja svakako zahtjeva i dobru fizičku spremu pa onda na samom kraju još i čišćenje kao posljedica ovog posla. Ako niste u mogućnosti platiti profesionalce da ovaj zadatak obave umjesto vas ili jednostavno sami volite sve uraditi, ovaj trik vezan za održavanje alata za bojanje će vam, vjerujemo, uvelike pomoći.

image
Unsplash


Umjetnica i stručnjakinja za bojanje koja surađuje s Apartment Therapy podijelila je za ovaj isti portal jedan svoj simpatični trik koji je izazvao puno komentara na njezinom Instagram profilu. Ann Chen, koja ujedno i profesionalno radi murale, iskoristila je vikend za dovršavanje zadivljujućeg murala u vlastitom domu. Pokazala je svoj rad, a pritom je otkrila i svoj isprobani trik. S obzirom da je preporučljivo i obično to svi rade kako bi dobili profesionalan izgled svog doma, kada bojate svoje zidove potrebno je nanijeti više od jednoga sloja za perfektan završetak i tu dolazi Anin trik.

image
Unsplash


Upotrijebite aluminijsku foliju i omotate valjke i četke kako se ne bi isušivali dok čekate da se osuši prvi sloj boje. Kaže da je koristila ovaj prečac kako bi uspješno preskočila konstantno čišćenje alata.

Evo sve što trebate učiniti: Ako nakon bojanja, mokru četku ili valjak čvrsto omotate aluminijskom folijom (ili plastičnom folijom, ako vam je to pri ruci) omotač će zadržati zrak i spriječiti isušivanje boje dok čekate da se prvi sloj osuši ili ako ste slučajno morali samo stati s bojanjem zbog nekog drugog razloga. U protivnom boja se osuši na valjcima i četkma i potrebno ih je prati i sušiti da biste mogli ponovno krenuti s poslom. Ovaj trik osim što štedi vrijeme, ujedno štedi i vaš novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 14:51