Jeste li znali?

Ovako ćete najbrže očistiti autobmobil od prljavštine i mrlja: dovoljna vam je samo jedna namirnica koju imate doma!

 TikTok/Screenshot/chegeceping

Na Tik Toku se dijele brojni savjeti za gotovo sva područja života, od ljepote do zdravlja. Najpopularniji su savjeti za čišćenje, a mnogi ljudi diljem svijeta na ovom području imaju vrlo korisne savjete.

Video koji je imao milijune pregleda na ovoj društvenoj mreži savjet je kako ukloniti prljavštinu, a posebno nakupljenu masnoću s vjetrobranskog stakla automobila. Stvrdnuta mast ponekad je toliko jaka da ne pomažu ni kemikalije koje također mogu oštetiti automobil.

Pogledajte video!

Jedan muškarac šokirao je sve na mreži kada je pokazao kako čisti prljavu i masnu vozačku kabinu. Umjesto skupe i jake kemije, koristi samo jednu namirnicu koju svatko ima u svojoj kuhinji, piše Srećna Republika.

Kako se vidi na snimci, uzeo je veliki krumpir, prerezao ga na pola i njime istrljao staklo automobila. Zatim je sve to isprao vodom i vjetrobran je zasjao kao nov. Isto je učinio i s bočnim retrovizorima na kojima se tijekom kišnih dana skuplja kondenzacija. Nakon što je retrovizor istrljao krumpirima i oprao ga, retrovizor ne samo da je bio besprijekorno čist, već se voda više nije zadržavala na staklu. Razlog tome je tvar koju ima krumpir, a koja sprječava kondenzaciju i zamagljivanje stakla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 12:54