PRIPAZITE

Ove 4 stvari nikada ne biste trebali držati ispod sudopera (a većina to često radi)

 /SHUTTERSTOCK

Snažna sredstva za čišćenje poput izbjeljivača trebala bi biti sigurno spremljena u podrumu ili nekom drugom mjestu van dohvata djece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo...

"Većina mojih klijenata ima jednu stvar zajedničku, a to je da posjeduju previše stvari za prostor u kojem žive", rekla je profesionalna organizatrica i osnivačica Virginia‘s Easy Living Solutions Jeanny Underwood za The Sun.. Dobro mjesto za početak čišćenja i organiziranja stvari je, dodaje, ormarić ispod sudopera jer je kod mnogih jedan od najpretrpanijih prostora za odlaganje, a Underwood savetuje da tamo držite samo ono što se koristi u kuhinji, a izbacite sredstva za čišćenje WC-a, krpe za prašinu i slično.

Što ne treba držati ​​ispod sudopera

Stvari koje ne koristimo trenutno

Neotvorene kese za smeće i zalihe tableta za perilicu posuđa ili deterdžent za posuđe i stvari koje ne koristimo zatrpavaju taj vrijedan prostor, kaže organizatorica iz Bostona Lisa Dully.

Opasne kemikalije

Snažna sredstva za čišćenje poput izbjeljivača trebalo bi držati u podrumu ili nekom drugom mjestu izvan dohvata djece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo, kaže Dully.

Zapaljivi proizvodi

Razrjeđivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se u određenim uvjetima spontano zapaliti, a to se najčešće događa s nauljenim krpama nakon što ih koristimo na primjer za nanošenje laka na namiještaj, kaže Underwood.

Kuhinjske krpe i papirne kese

Ti predmeti ne idu pod sudoperu jer ih voda može uništiti pa ih prije stavite u neki kuhinjski ormarić ili neko slično mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 16:20