za potpuni ugođaj

Ove godine ne zaboravite božićno ukrasiti i vanjske prostore svoga doma

 Unsplash
Rasvjeta je apsolutno neophodna za stvaranje prave scene i ugodnog ambijenta na otvorenom tijekom blagdanskog razdoblja

Prikupljanje ideja za božićnu rasvjetu je onaj trenutak da se počinje javljati onaj prvi ushit pred blagdane. Koje lampice nabaviti, gdje i kako ih postaviti su najslađe prosinačke brige. Puno lampica na sve strane je uvijek dobra odluka u ovo vrijeme, ali posebno je bitno kreativno urediti vanjske dijelove doma jer iako oni unutarnji stvaraju pravu atmosferu, oni vanjski su kao šlag na torti. Ne samo da će dašak sjaja na otvorenom biti svečani pozdrav koji grije srce svaki put kada stignete kući, već će možda čak stvoriti dodatni ugodan prostor za opuštanje i provođenje vremena s voljenim osobama u zimskim mjesecima.

image
Unsplash

Rasvjeta je apsolutno neophodna za stvaranje prave scene i ugodnog ambijenta na otvorenom tijekom blagdanskog razdoblja. Bilo da se radi o toplim visećim svjetlima ili stolnoj lampi, korištenje meke rasvjete ključno je za stvaranje atmosfere, posebno tijekom hladnih zimskih mjeseci.

Donosimo vam ideje za božićnu rasvjetu prikladnu za velike i male projekte - od toga kako stvoriti cijelu svečanu vrtnu scenu, do malih projekta inspiriranih prirodom - sigurno ćete se osjećati nadahnuto. I mogli biste se iznenaditi koliko ćete vremena ovog Božića provesti na otvorenom!

image
Unsplash

1. ODLUČITE SE ZA KOMAD KOJI PRIVLAČI PAŽNJU

Ako želite dati sve od sebe, ali nemate vremena za planiranje i instalaciju- odabir velikih komada brz je i jednostavan način za postizanje nevjerojatnog izgleda.

Za boravak na otvorenom preporučujemo da se usredotočite na izražajne komade kako bi vaš ukras zaista dao začuđujući efekt kakav zaslužuje Božić. Odaberite veličanstvene figure sobova za ukrašavanje vašeg vrta i upotpunite izgled pratećim akcentima, uključujući sitne lampive za oblaganje oluka.

2. POVEĆAJTE PRIRODNU LJEPOTU DRVEĆA I GROMOVA

Prije nego što pretjerate s velikim planovima za svjetlucavu svečanu zemlju čudesa ili zapnete u aktualnim trendovima, razmislite o tome da prvo iskoristite ono što imate. Vrtovi već imaju strukturu koja čini okosnicu čarobnog božićnog prikaza, a vaš početni plan djelovanja trebao bi biti određivanje koje od vaših stabala i grmova može imati koristi od ukrasa.

Topla bijela LED svjetla su odličan izbor, energetski su najučinkovitija i donose prekrasan sjaj. Kada ukrašavate drveća sa svjetlima, uvijek slijedite granu na prirodan način – to će vam dati ravnomjernu raspodjelu.

image
Unsplash

3. NEKA VAS PRIRODA INSPIRIRA

Osim što ćete poboljšati ljepotu svog vrta bajkovitim svjetlima, dopustite sebi da budete vođeni prirodnim oblicima pri odabiru komada za stvarno očaravajući izgled koji nije previše.

Slobodno si dajte oduška, Svjetlucave lampice su lijek za mutne božićne večeri i pružaju vrhunsko veselje dobrodošlice. Nikada ne možete imati previše svjetla za Božić.

4. AKO NEMATE DRVEĆE, REKREIRAJTE SVOJE

Držeći se prirodne teme, zašto ne razmišljati odvažno i rekreirati izgled stabla? Ne morate imati šumu u svom stražnjem vrtu da biste stvorili osjećaj čarobne svečane šume - izgled se može postići s nekim pametno postavljenim svjetlima i naravno zvijezdom na vrhu. Kada postavljate svoje vanjske svjetiljke, razmislite kako će izgledati iz svih kutova. Također je vrijedno testirati položaj u odnosu na ono što možete vidjeti sa svog prozora kada ste u domu - jedna od najboljih ideja za ovu sezonu je osigurati da u svim ukrasima možete uživati i sa svoje sofe.

image
Unsplash

5. REDUCIRAJTE

S druge strane, ako je vrijeme dragocjeno i instalacije velikih razmjera nisu nešto čemu težite, što kažete na šarmantni minijaturni prikaz? Postavite na mjesto kojim često prolazite ili na vrh stola kao središnji element za okupljanje na otvorenom.

Važno je uzeti u obzir za što imate vremena i što vam proračun dopušta. Samo zapamtite, čak i nešto u manjem obimu o čemu se temeljito promišlja bit će očaravajuće kao i nešto veliko. Koncentrirajte svoje područje fokusa što bolje možete. Ovo će dovesti do puno uspješnijeg prikaza, a ne nasumičnih komada razbacanih po većem prostoru.

image
Unsplash

6. RAZLIČITE VRSTE SVJETALA

Preporučujemo slojevitost što više elemenata. Svjetla na žici, lampioni, vijenci i stojeći ukrasi - kombinacija svega toga stvorit će zaista zanimljiv prikaz. Kada slažete, samo pazite da odaberete svjetla koja se međusobno nadopunjuju u pogledu boje i tona za sofisticiran izgled.

Testirajte svjetla prije nego što ih sve počnete spajati! Nema ništa gore nego instalirati ih prije nego shvatite da možda ne funkcioniraju zajedno.

image
Unsplash

7. OPUSTITE SE UZ SVIJEĆU

Ne trebate veliku električnu instalaciju da biste vani stvorili nešto posebno. Zapravo, samo nekoliko jednostavnih staklenih lampiona s treperavim svijećama jednostavan je način da dočarate neke ozbiljne svečane osjećaje. Također su savršeni za nošenje van za improvizirano piće u sumrak ili se mogu uključiti kao dio vaših ideja za dekoraciju božićnog stola za formalnije druženje.

Koristite kombinaciju visokih i kratkih lampiona kako bi stvorili osjećaj dobrodošlice i suptilnu toplinu u doma. Dodajte velike svjetiljke različitih stilova i visina s obje strane ulaznih vrata - jednako tako, lampioni i držači za svijeće postavljeni na prozorske klupice iznutra lijepo sjaje i izvana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:26