Treba si olakšati

Ove sastojke treba dodavati u perilicu rublja. Ispunjavaju sva obećanja i čine čuda

 Unsplash
Brojni trikovi za pranje koji bi trebali olakšati stvari zapravo ne funkcioniraju, ali sljedeći sastojci ispunjavaju dana obećanja

Život je kompliciran i neuredan, ali naše rublje ne mora biti takvo. Dobro, sad ovo možda zvuči kao reklama, ali je potpuna istina! Čisto, svježe rublje unosi osjećaj mira i urednosti u naše živote, ali ipak ne želimo trošiti previše vremena i energije na to. Nažalost, brojni trikovi za pranje koji bi trebali olakšati stvari zapravo ne funkcioniraju. Primjer: aspirin. Dodavanje aspirina u rublje neće izbijeliti vašu odjeću ili se riješiti mrlja, kao što smo nekad mislili, ali postoje neki koji ipak provjereno djeluju. Sljedeći sastojci ispunjavaju obećanja - isprobajte ih sami!

image
Unsplash

Sok od limuna

Kada vam život podari limune, možete učiniti više od pravljenja limunade – možete otkloniti mrlje dodavanjem limunovog soka u svoju perilicu. Limunova organska čarolija izbjeljivanja posvijetlit će vaše pamučno donje rublje i ukloniti mrlje, a uz to će ostaviti svježi miris limuna. Samo se držite bijele odjeće kada dodajete limunov sok, jer inače može izbijeliti neke boje. Profesionalni savjet: mrlje možete tretirati limunom. Za najbolje rezultate, upijte tkaninom sok od limuna umjesto da ga trljate na mrlju.

image
Unsplash

Sol

Naravno, znate da sol poboljšava okus vaših kokica. Ali tko bi rekao da dodavanje soli na rublje može pomoći u uklanjanju mrlja od krvi, umaka i masnoće?

Međutim, kako se sol treba koristiti, ovisi o vrsti mrlje. Odjeću s mrljama od krvi, na primjer, treba namočiti u hladnoj vodi punoj soli. Masnu mrlju prekrijte solju, pustite da upije masnoću, a zatim je iščetkajte prije pranja.

image
Unsplash

Soda bikarbona

Otvarate kutiju sode bikarbone kako biste osvježili hladnjak, pa zašto je ne biste dodali u pranje kako biste uklonili sve mirise iz odjeće? Soda bikarbona je prirodan, ekonomičan i siguran dodatak za pranje rublja.

Dodajte 1/2 šalice sode bikarbone na početku ciklusa pranja kada dodate deterdžent za rublje.

image
Unsplash

Voda za ispiranje usta

Zamislite kad bi vaše čarape za teretanu mogle mirisati svježe kao dah nakon što isperete usta. To je moguće! Samo ubacite šalicu vode za ispiranje usta bez šećera i alkohola u redoviti ciklus pranja kako biste oslobodili svoju sportsku odjeću od bakterija i prljavštine. Ili možete dodati 1/2 šalice vode za ispiranje usta u tretman ispiranja. Vodica za ispiranje usta također odličan način da očistite bubanj vaše perilice.

image
Unsplash

Ocat

Ocat je staro stanje pripravnosti, i to s dobrim razlogom – jednostavno je odličan dodatak za pranje rublja. Poželjno je koristiti ga tijekom ciklusa ispiranja, što može biti malo teško zapamtiti, ali je najučinkovitije jer tada uklanja ostatke otopljenih stvari i deterdženata koji mogu ostati suspendirani u vodi između pranja i ciklus centrifuge. Ulijte 1/2 šalice u pretinac za omekšivač neposredno prije posljednjeg ciklusa ispiranja.

image
Unsplash

Esencijalna ulja

Eterična ulja nude način za borbu protiv bakterija i plijesni. Dodajte nekoliko kapi lavande, čajevca ili svog omiljenog mirisa s octom ili deterdžentom kako biste spriječili nakupljanje plijesni i stvorili miris za rublje po vašoj mjeri. Međutim, eterična su ulja skup način dodavanja mirisa vašem pranju. Umjesto toga, lagano poprskajte odjeću uljem nakon pranja.

image
Unsplash

Alkohol

Nanošenje alkohola na mrlje od tinte i tragove olovke izvrstan je način da ih uklonite. Pustite da otopina prodre u područje dok više ne vidite mrlju, a zatim isperite i operite predmet uobičajenim deterdžentom. Utapkajte alkohol na mrlju i ostavite u vodi. Jedno upozorenje: koristite samo na bijeloj odjeći, jer može imati učinak izbjeljivanja.

image
Unsplash

Deterdžent za pranje posuđa

Želite se riješiti tvrdokornih mrlja od masti ili ulja? Otiđite u svoju kuhinju. Stavite malu kapljicu običnog deterdženta za suđe na mrlju prije nego što bacite u pranje. Usmjerit će se na mrlju i pomoći vašem deterdžentu za rublje da učini ono što treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 21:35