BUDITE BEZ BRIGE

Ovi savjeti će vas spasiti kada vaš daljinski upravljač za automobil prestane raditi

 /SHUTTERSTOCK
Točan način korištenja istrošenog privjeska za ključeve ovisit će o modelu vašeg automobila, stoga provjerite pojedinosti

Vaš daljinski upravljač za automatsko otključavanje automobila mali je, ali moćan uređaj. Jeste li se ikada zapitali što bi se dogodilo da se on pokvari dok ste negdje daleko od kuće? Kako pokrenuti auto (ili čak ući u auto!)? Srećom, postoji način.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako koristiti privjesak za automatsko otključavanje automobila kada ne radi

U redu, vaš privjesak je ne funkcionira i nemate dodatnu bateriju. Nemojte paničariti. Otključavanje i pokretanje automobila s takvim privjeskom za ključeve zapravo je prilično jednostavno.

Naravno, točan način korištenja istrošenog privjeska za ključeve ovisit će o modelu vašeg automobila, stoga provjerite pojedinosti u priručniku za upotrebu. Evo nekoliko uobičajenih trikova koji funkcioniraju za mnoge vrste vozila.

Prvo ćete morati otključati svoj automobil. Srećom, unutar većine privjesaka za ključeve nalazi se staromodan ključ za automobil. Potražite mali klizni gumb na stražnjoj strani vašeg privjeska. Gurnite ili pritisnite gumb za uklanjanje poklopca privjeska. Nakon što nađete mehanički ključ, upotrijebite ga da otvorite vrata.

Sada kada ste unutra, evo kako pokrenuti automobil s mrtvim privjeskom za ključeve:

Vratite mehanički ključ u privjesak i zatvorite ga. Pomoću privjeska pritisnite tipku START. Umjesto da koristite prst kao inače, pritisnite privjesak uz gumb. Ovo je rezervni sustav koji mnogi proizvođači koriste kako bi osigurali da se automobil može pokrenuti čak i kada je privjesak mrtav.

U nekim vozilima možete pokrenuti motor pomoću skrivenog utora za privjesak.

Ako nijedna od ovih metoda ne radi, provjerite postoji li fizički utor za ključ u stupu upravljača (neki Mazdini modeli imaju ovu značajku). Umetnite mehanički ključ u utor za ključ kako biste pokrenuli automobil.

image
/SHUTTERSTOCK

Drugi načini otključavanja automobila

Još uvijek ste zabrinuti da ćete ostati nasukani s istrošenim privjeskom? Evo nekoliko dodatnih metoda za pristup automobilu kada je privjesak mrtav:

Pristupite automobilu na daljinu. Ako vaš automobil ima aplikaciju, upotrijebite je za otključavanje automobila s telefona. Nekada uglavnom značajka luksuznih automobila, sada većina proizvođača automobila nudi aplikaciju. Aplikacija FordPass Connect, mobilna aplikacija myChevrolet, aplikacija MyMazda i aplikacija Toyota omogućuju vam otključavanje vrata s vašeg telefona. Morat ćete postaviti ove aplikacije prije nego što se vaš privjesak istroši.

Ako vaš privjesak ne radi s iste udaljenosti kao inače, baterija je možda slaba, a ne prazna. U tom slučaju, vaš bi se automobil mogao otključati ako mu se približite. Postavite privjesak točno uz kvaku na vratima i pritisnite gumb za otključavanje.

Ako ništa drugo ne uspije, pozovite pomoć. Prije nego što naiđete na probleme, potvrdite da vaše osiguranje pokriva pomoć na cesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 13:55