DETALJI SU VAŽNI

Ovih 8 stvari čak i dizajneri kupuju u trgovinama rabljenih stvari, i to za svoje klijente

 /SHUTTERSTOCK
Dobro proučite njihove savjete i krenite u lov!

Trgovine rabljenih proizvoda su poput riznica prepunih interesantnih komada za dom, koji će svakom interijeru dati onaj poseban štih, bilo da želite stvoriti zadivljujuću scenografiju blagovaonskog stola za večernje druženje s gostima ili želite pronaći jedinstvene ukrasne komade koji će obogatiti vaše police, a istodobno vas prisjećati na anegdote kako ste ih "ulovili".

image
/SHUTTERSTOCK

Upravo je to tajna koja se krije iza brojnih zadivljujućih projekata dizajnera interijera, koji su za Apartment therapy otkrili što najčešće kupuju u trgovinama rabljene robe, i to za svoje klijente. Dobro proučite njihove savjete i krenite "u potragu".

Vaze

Trgovine rabljenom robom obično su opskrbljene starim vazama u različitim dizajnima, što olakšava pronalaženje opcija koje odgovaraju vašem stilu i dekoru doma. Što je najbolje, mogu se koristiti na više načina, primjerice za svježe ili suho cvijeće, za prigodne ukrase, a mogu biti dekoracija i same po sebi.

Okviri za slike

image
/SHUTTERSTOCK

Pronalazak zlatnog ili nekog drugog antiknog okvira može uštedjeti novac i dodati dozu glamura vašim zidovima.

Stolna srebrnina

Potpuno novi setovi srebrnog posuđa i pribora za jelo mogu biti skupi, dok se povoljniji autentični komadi mogu pronaći upravo u ovakvim trgovinama, kao i na buvljacima. Doduše, često su tamne boje i ne toliko impresivnog izgleda, ali nakon poliranja postat će glavne zvijezde blagovaonskog stola o kojime će pričati svi gosti.

Staklene dekoracije

Vrčevi, zdjele, figurice, pa čak i staklene svjetiljke od kvalitetnog prozirnnog stakla djelovat će skupo, a uklopit će se u svaki interijer.

Umjetnička djela

Čak i ako ne nosi potpis slavnog autora, svako umjetničko djelo, slika ili fotografija, unijet će osobni pečat u vaš dom.

Ručno rađena keramika

image
/SHUTTERSTOCK

Lokalne trgovine rabljenom robom obično imaju odličan izbor keramičkog posuđa. Potražite jedinstvene dizajne koji vam privlače pažnju, ali kako biste bili sigurni da su zaista ručni rad potražite žig ili potpis autora.

Vintage detalji

Otvorite oči i tražite vintage ogledala, lampe, tanjure... Spojite ih s novim i suvremenijim komadima za "wow" efekt.

Stare knjige

Ako u svom domu imate prazan prostor na policama za knjige, jedno od rješenja krije se u starim knjigama. One često imaju puno više karaktera i mogu stvoriti lijepi stilizirani efekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:39