DVA NAČINA

Ovim metodama očistite radijatore za tren i pripremite se za hladnije vrijeme

 /SHUTTERSTOCK

Uskoro kreće sezona grijanja, a svi oni kojima za to pomažu radijatori, znaju koliko je teško održavati ih čistima. Prašina se uvuče na nepristupačna mjesta, na koja je često nemoguće doprijeti. Stoga vam danas donosimo dva načina kako da brzo i lako očistiti zimske pomagače.

Prvi način

Bitno je da znate da se na radijatorima skuplja velika količina prašine, pa ukoliko ih pravilo ne očistite i ne pripremite za zimski period, velike su šanse da sva ta prljavština završi u zraku koji ćemo potom udisati.

Najprije skinute metalni okvir, tako što ih pomjerite na gore, a potom se odvoje, ali je bitno, kako upozoravaju na snimci da to radite ili u rukavicama ili preko krpe ili starog ručnika. Potom se skida i gornja strana, odnosno rešetke.

Nakon toga, metlom ili krpom skinite svu prašinu, a možete i usisati. Vraćate tako što stavite jednu bočnu stranu, rešetku i nakon toga drugu stranu.

Drugi način

Nakon površinskog čišćenja, na redu je dubinsko. Jedna žena je na Tik Toku podijelila jednostavan princip koji prakticira godinama kako bi skinula svu nečistoću.

Najprije ispod radijatora postavite ručnik ili krpe, kako voda ne bi kapala svuda. Također, ukoliko imate, postavite i plastičnu posudu. Nakon toga, prokuhajte vodu i dodajte je u posudu zajedno s deterdžentom za rublje.

Dobro promiješajte i prolijte preko radijatora s unutrašnje strane. Vrela voda i deterdžent će skinuti sve ono što je zalijepljeno na cijevima. Ponovite postupak nekoliko puta sve dok niste sigurni da ste sve skinuli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 03:27