PRATITE POSTUPAK

Ovo je definitivno najjeftiniji i najjednostavniji način za čišćenje staklene ploče štednjaka

 Unsplash
S pravim alatima i strategijama posao je relativno jednostavan - i možemo se kladiti da ćete biti zadovoljni sjajnim rezultatima

Štednjaci sa staklenom pločom kuhinji daju elegantan, moderan izgled — i teoretski, trebali bi se puno lakše čistiti od plinskih štednjaka. Kao prvo, čistite samo jednu, ravnu površinu umjesto da ribate više dijelova. Osim toga, ne morate se brinuti o tome kako izvući zaglavljenu hranu iz pukotina koje je teško očistiti.

image
Unsplash

Ipak, staklo koje se koristi za ove ploče za kuhanje također je osjetljivo, pa ako slijedite pogrešne korake prilikom čišćenja štednjaka, možete završiti s neželjenim oštećenjima. S pravim alatima i strategijama, međutim, posao je relativno jednostavan - i možemo se kladiti da ćete biti zadovoljni sjajnim rezultatima. Kao i uvijek, redovno čišćenje odmah nakon kuhanja može spriječiti nakupljanje nereda koje je teže očistiti.

Evo kako točno očistiti štednjak sa staklenom pločom, prema mišljenju profesionalnog čistača

image
Unsplash

Što će vam trebati:

Limun

Soda bikarbona

Veliki, čisti ručnik

Destilirani bijeli ocat

Bočica s raspršivačem

Suha krpa

image
Unsplash

Kako očistiti štednjak sa staklenom pločom

Prvo prerežite limun na pola, a zatim iscijedite sok po cijeloj hladnoj staklenoj ploči za kuhanje — pazite da uopće nema topline. Koristite polovicu limuna kao alat za ribanje i provedite više vremena na problematičnim mjestima. - Limunska kiselina u limunovom soku pomoći će u razgradnji nereda", kaže Kathy Cohoon, voditeljica tvrtke Two Maids & A Mop za Apartment Therapy. "- Osim toga, lijepo miriše!

Pospite sodu bikarbonu po cijeloj površini ploče za kuhanje. Prema Cohoonu, soda bikarbona je sama po sebi prekrasno prirodno sredstvo za čišćenje, jer blaga lužina pomaže u razgradnji kuhane hrane, a da pritom nije previše abrazivna za površinu. Kombinirajte sodu bikarbonu i limun i dobit ćete snažnu malu kemijsku reakciju koja pomaže još više olabaviti zapečenu prljavštinu.

Uzmite stari ručnik i namočite ga vrućom vodom. Ocijedite sav višak vode i položite topli ručnik preko staklene ploče prekrivene limunom i sodom bikarbonom. Cohoon predlaže da ostavite ručnik na mjestu najmanje 30 minuta (što duže, to bolje).

Vlažnim ručnikom nježno obrišite površinu dok se ne uklone sve mrlje i soda bikarbona. - Vjerojatno ćete morati isprati ručnik jednom ili dvaput dok to radite - kaže Cohoon.

Dodajte destilirani bijeli ocat u bocu s raspršivačem i njime pošpricajte stakleni vrh, suhom krpom očistite sve ostatke i polirajte dok ne zablista.

Jedna važna napomena: kod staklenih ploča za kuhanje uvijek vodite računa o suhim ostacima kako biste smanjili grebanje i pazite da ne koristite kemikalije koje mogu biti previše abrazivne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2024 21:44