Majstor vam ovo neće reći

Ovo je glavni razlog zašto vam perilica rublja skače

 /SHUTTERSTOCK

Perilica rublja može vibrirati zbog lošeg dizajna ili je loše ‘sklopljena, kaže Oleg Dranitsky, direktor laboratorija za ispitivanje potrošačke elektronike "Testbet", i dodaje da do vibracija dolazi i zbog nehorizontalne instalacije ili činjenice da transport vijci, koji pričvršćuju bubanj tijekom transporta, nisu uklonjeni.

Proizvođači također kažu da poskakivanje perilice može biti uzrokovano i različitim vrstama materijala koji se peru, ako je odjeća teška ili veća. To je zato što različiti materijali različito upijaju vodu, što se odražava na njihovu težinu. Ako se u bubnju nalaze odjevni predmeti različite težine, može doći do neravnoteže i posljedično jakih vibracija.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako spriječiti ovu pretjeranu vibraciju perilice rublja?

Prvi korak je otkriti uzrok vibracija. Stoga, ako je podloška postavljena nakrivo, morate je poravnati, savjetuje Oleg Dranitski. Također, dobro je provjeriti stanje transportnih vijaka koji se nalaze na stražnjoj stijenci. Može ih biti tri do pet i sve ih je potrebno ukloniti. Osim toga, preporučuje se korištenje posebne antivibracijske podloge za stopala.

-Antivibracijske ili protuklizne podloge štite pod od ogrebotina, pogotovo ako je izrađen od mekanog materijala. Smanjuju prijenos vibracija na pod, čime se smanjuje razina buke i prenesenih vibracija, pogotovo dok centrifuga radi - kaže stručnjak.

Ako je razlog vibracija u "nepravilnom" punjenju perilice, pokušajte prati stvari približno iste veličine i istog sastava tkanine: ne stavljajte debele frotirne ručnike s tankim jastučnicama i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 15:03