MOŽE SE KUPITI ZA 5 EURA

Ovo je jedina stvar koju trebate koristiti za prljava vrata tuš kabine

 /SHUTTERSTOCK
"Prljava i mutna vrata uzrokovana su nakupljanjem tvrde vode (uglavnom naslaga kalcija)", napisali su stručnjaci

Održavanje vrata tuš kabine čistima i svjetlucavima može biti izazov, pogotovo kada vodite borbu s tvrdom vodom i talogom od sapuna. Ovo rješenje za vaša prljava vrata može biti šokantno, ali stručnjaci su otkrili da jedan praktičan alat može stati na kraj i najtvrdokornijim mrljama.

Trik dolazi od kućnih profesionalaca iz Taste of Home, koji su objasnili zašto se vrata tuš kabine uopće toliko isprljaju.

"Prljava i mutna vrata uzrokovana su nakupljanjem tvrde vode (uglavnom naslaga kalcija)", napisali su stručnjaci.

Kada čistite svoja vrata svakodnevno, jednostavna otopina octa i sredstva za pranje posuđa može razgraditi kalcij. Možete koristiti i limun i sol, ako želite da vaš tuš ima svjež miris.

Ali što je naslagama koje se čine trajnima? Vjerovali ili ne, fina čelična vuna (PHD – čelična vuna – superfine) je sigurno i učinkovito rješenje, kažu stručnjaci.

image
/SHUTTERSTOCK

"Za teške mrlje, pokušajte koristiti posebno finu čeličnu vunu", napisali su profesionalci u Taste of Home. Trik je u vrsti čelične vune klasifikacije #0000 koju možete nabaviti u većim lokalnim trgovinama po cijeni od 4 do 6 eura. PHD Čelična vuna je izvrstan alat za poliranje krajeva ispušnih cijevi i metalnih dijelova od bakra i aluminija, odlično čisti metalne alate, a sada otkrivamo de je jeko učinkovita i za naslgae kamenca u kupaonici.

Iako biste možda pomislili da ovaj materijal može izgrebati staklo, to nije istina. Ako oprezno rukujete s njome neće izgrebati staklo i biti će jako učinkovita u uklanjanju naslaga minerala.

"Obrišite vrata i sanitarije listom suhe čelične vune, kružnim pokretima odozgo prema dolje." Kada isperete, trebali biste vidjeti kako mineralne naslage nestaju. Također možete pošpricati vrata tuš kabine octom, ostaviti preko noći i isprati, a zatim ispolirati preostale ostatke čeličnom vunom.

image
/SHUTTERSTOCK

Jednom kada vaša vrata budu blistavo čista, prakticirajte dobru higijenu, odnosno svakodnevnu brigu. Najbolji način da to postignete je da posušite svoju kupaonicu nakon tuširanja, kako voda ne bi ostajala na vratima i stvarala nakupine. Posušite vrata i sanitarije krpom nakon svakog tuširanja, savjetuju stručnjaci, a kad nije u upotrebi, ostavite vrata tuša odškrinuta kako biste omogućili ventilaciju"- kažu stručnjaci.

Nakon tuširanja, obavezno isperite sapun i proizvode za tijelo sa zidova, vrata, poda i utora na kojima se nalaze vaša vrata. Također možete svaki tjedan svoj tuš dobro poprskati octom kako biste odstranili kalcij i druge minerale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 20:55