Pogledajte video

Ovo je jednostavan trik s krumpirom koji stare lonce čini kao nove: Nećete vjerovati kako brzo radi!

 Printscreen/Youtube/ Usta Fikirler

Imate li kod kuće stare tave i posude sa zagorjelim naslagama masnoće? Ne očajavajte, čak se i zapušteni i jako prljavi lonci i tave koje biste radije bacili još uvijek mogu spasiti. Slijedite ovaj vodič s YouTube kanala Usta Fikirler. Važna napomena: ova metoda čišćenja prikladna je samo za tave i lonce od nehrđajućeg čelika. Što trebate? Prašak za pranje rublja, krumpir, 1 žlicu soli, 1 žlicu sode bikarbone, 1 paketić praška za pecivo i brusni papir 240.

Kako ide postupak? Prvo skinite dršku sa zdjele, a zatim ju napunite vodom. Na štednjak stavite posudu s vodom i pričekajte da se malo zagrije. Sada u nju stavite prašak za pranje rublja da malo omekša masnoću. Zatim naribajte krumpir s ljuskom i dodajte žlicu soli. Sada dodajte sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Maknite posudu s vodom sa štednjaka – trebali biste vidjeti da se mast malo otopila i da je voda prljava. Izlijte vodu u odvod i isperite hladnom vodom da se malo ohladi. Sada zdjelu stavite na krpu i dobro prekrite smjesom koju ste ranije pripremili. Odozgo pospite još malo soli i očistite brusnim papirom.

Možete dodati malo vode u tavu i nastaviti s čišćenjem dok sva zagorjela prljavština ne nestane. Nakon ovog, vidjet ćete da tava i/ili posuda koja je prije bila jako prljava, sada lijepo sja i nema ogrebotina. Još očistite posudu izvana i isperite je.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 09:17