višestruka korist

Ovo je najmoćnija kombinacija za žgaravicu, probavu, lice i zube, a istovremeno je i genijalno sredstvo za čišćenje

 /SHUTTERSTOCK

Kao lijek soda bikarbona se najčešće koristi za liječenje žgaravice, ali može pomoći i kod akni i kandide. Mješavina sode bikarbone i limuna korisna je za čišćenje lica i uklanjanje mrtvih stanica kože, ali i za izbjeljivanje zubi.

Neki vjeruju da kombinacija sode bikarbone i limunovog soka može pomoći u liječenju raka. Mnoge se namirnice smatraju antikancerogenima, posebice prirodni sastojci koji su antioksidansi i alkani. Međutim, samo zato što imaju ove dobrobiti ne znači da nam mogu pomoći u liječenju raka, ali imaju neke prednosti u prevenciji raka.

Soda bikarbona i limun prirodna su sredstva za čišćenje. Limun dezinficira površine i svojom kiselom pH vrijednošću pomaže u otapanju masnoće, a soda bikarbona pomaže u ribanju masnih površina.

image
/SHUTTERSTOCK

Kada koristite limun i sodu bikarbonu, možete očistiti sve, od pećnice do vrata tuša.

Kako to odraditi?

Po površini koju čistite pospite sodu bikarbonu. Prerežite limun na pola, iscijedite ga, umočite spužvu u limunov sok i očistite površinu na koju ste stavili sodu bikarbonu. Pomaže kod čišćenja:

- daske za rezanje

- ploče za kuhanje

- površine u kupaonici

- kuhinjske površine (osim mramora)

- hladnjaka

- sudopera i slavina

- mrlja u plastičnim

image
/SHUTTERSTOCK

Na sljedeći način možete pripremiti jednostavno sredstvo za čišćenje unutrašnjosti pećnice. Preporučuje se pomiješati alkoholni ocat i limunov sok u omjeru 2:1. Poprskajte pećnicu otopinom i ostavite pet minuta. Zatim pospite sodu bikarbonu i ostavite još 10 minuta. Nakon 10 minuta samo obrišite pećnicu, prenosi Krstarica.

Sa sodom možete očistiti i mikrovalnu pećnicu. Šalicu s vodom stavite u mikrovalnu pećnicu, a pored šalice stavite zdjelicu s tri žlice limunova soka.Zagrijte dok limunov sok ne provrije. Kad prokuha isključite mikrovalnu pećnicu i ne otvarajte vrata pećnice 10 minuta. Ostavite unutrašnjost pećnice da se ispari i zatim je obrišite. U slučaju začepljenih odvoda, ulijte sodu bikarbonu u odvod s limunovim sokom i to će omogućiti da voda teče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 12:41