GOTOVI ZA 10 MINUTA

Ovo piće će osvježiti svu odjeću prije promjene godišnjih doba. Ne morate paliti perilicu

 /SHUTTERSTOCK

Odjeća koja je duže vrijeme bila u ormaru, odnosno koja nije nošena jedno vrijeme poprimi miris ustajalosti pa ju nije baš ugodno obući, a da ju prije niste oprali. Mnogi se s ovim suočavaju na prelazu između godišnjih doba i iako još najavljuju lijepo vrijeme, uskoro će vam zatrebati toplije stvari.

Ni omiljeni parfem ni dezodoransi ne mogu otjerati taj miris s vune i pamuka kao što može deterdžent i omekšivač, ali šta ako nemate vremena to sve prati i čekati da se osuši? Neka vam vodka pomogne u tome. Bit će vam potrebna boca s raspršivačem i bilo koja vodka.

image
/SHUTTERSTOCK

Napunite bocu s vodkom i malo vode, odjeću postavite na vješalice i poprskajte je sa svih strana s petnaestak centimetara udaljenosti, a zatim pričekajte da se osuši. Alkohol ubija bakterije koje stvaraju neugodan miris, a poslije sušenja nećete osjetiti miris vodke jer će on ispariti. Ovaj trik vam može pomoći da osvježite svoj ormar prije promijene godišnjih doba.

Prevencija

Da biste bar neko vrijeme bili sigurni da vam se odjeća ne poprimi neugodan miris u ormaru, ne vraćajte u njega odjeću koju niste oprali ili dovoljno osušili. Prije nego što izvršite sezonsku zamjenu odjeće, izvadite sve stvari, a unutrašnjost ormara dobro operite odgovarajućim sredstvima. Izaberite neko od eteričnih biljnih ulja poput lavande ili citrusa, nakapajte na blazinice ili kuglice pamuka i rasporedite po policama, ali vodite računa da ne dodiruju odjeću jer mogu stvoriti mrlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:23