zaista djeluje

Ovo povrće pomoći će vam da se ogledala ne magle!

 STOCK PHOTO AND FOOTAGE/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Uvijek je muka s ogledalom u kupaonici. Nakon svakog kupanja i tuširanja ostaje mutno, a zatim voda oteče i ostavlja tragove od kojih se svakoj domaćici diže kosa na glavi.

Međutim, imamo dobre vijesti za vas. U borbi protiv zamagljenog ogledala pomoći će vam povrće, ono koje sigurno imate u smočnici - krumpir.

I ne trebate mu ništa posebno raditi, jednostavno prerežite krumpir na pola i trljajte ga gdje god želite da se ne zamagli. Stoga se koristi sirov, a nakon upotrebe se baca.

Ovaj zgodan trik možete koristiti u kupaonici, na prozorima automobila i na mnogim drugim mjestima. Samo imajte na umu da zamagljivanje prozora vašeg doma može značiti veće probleme, kao što su neispravne brtve na prozorima ili vratima, prenosi 24sedam. Međutim, ako samo želite spriječiti zamagljivanje nakon vrućeg tuširanja ili želite smanjiti zamagljivanje ujutro kada idete na posao, onda je ovaj trik idealan.

Izrežite krumpir i njegovim sokom utrljajte sve prozore ili ogledala na kojima želite spriječiti zamagljivanje. Ako se krumpir počne sušiti dok ga koristite, samo odrežite kraj kako biste dobili više škroba. Zatim čistom krpom od mikrovlakana utrljajte sok od krumpira oko ogledala ili prozora, uklanjajući mrlje. Samo pazite da ne dodirnete površine dok se ne osuše. Možete koristiti batat jer je bogat škrobom, ali obični bijeli krumpir sadrži više škroba od batata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. ožujak 2024 16:41