NOVA METODA

Ovo sredstvo koje svi imamo u kozmetičkom ormariću savršeno čisti zagorjelu mast na štednjaku. Isprobajte!

 /SHUTTERSTOCK

Vazelin je poznat kao sredstvo za hidrataciju suhe kože, ali on je puno više od toga. Njegova nevjerojatna sposobnost uklanjanja ulja i prljavštine s različitih površina, uključujući ploče štednjaka, jedna je od njegovih manje poznatih prednosti. Naime, budući da sadrži lubrikante i omekšivače, vazelin je odlična opcija za uklanjanje i skidanje žilavih masnih mrlja. Omekšava ostatke i lakše ih je ukloniti krpom. Nadalje, vazelin stvara barijeru koja sprječava nakupljanje ulja i prljavštine u budućnosti, pojednostavljujući redovito čišćenje. Evo kako učinkovito očistiti štednjak vazelinom.

image
/SHUTTERSTOCK

Natapkajte krpu od mikrovlakana s malo vazelina. Prijeđite njome površinu štednjaka. Vazelin će učiniti čuda za uklanjanje i omekšavanje masnih tragova. Koristite čeličnu vunu za mrlje koje je vrlo teško ukloniti. Kako biste se riješili ostataka, čeličnom vunom nježno istrljajte zahvaćeno područje. Pazite da ne gurate prejako kako ne biste ogrebali površinu. Upotrijebite čistu krpu od mikrovlakana kako biste uklonili i posljednje komadiće masnoće i vazelina. Površina će početi biti svijetla i čista. Ako je potrebno, ponovite ovaj postupak, a budite posebno oprezni sa starijim ili duboko ukorijenjenim mrljama.

image
/SHUTTERSTOCK

Nakon toga možete napraviti tanki zaštitni premaz od vazelina, koji će služiti kao barijera protiv budućih nakupljanja masnoće i prljavštine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 19:20