SAMO POŽURITE

Ovo su najbolje taktike za skidanje mrlja od čokolade

 /SHUTTERSTOCK

Svaka mama reagira različito kad njezino malo zlato počne jesti čokoladu. Jedne će se iznervirati kad vide da je dijete u sekundi uprljalo ne samo lice i ruke, već i odjeću, drugima će to biti slatko i normalno. No i jedne i druge očekuje da brzinski riješe problem, jer što dulje čekaju, čokolada će se dublje upiti u odjevni predmet. Kako to učiniti?

Ako ste kod kuće, skinite odjeću s djeteta pa tupom stranom noža nježno ostružite višak čokolade. Prebršite mrlju čistom krpom pa na nju stavite malo sredstva za pranje posuđa, protrljajte među prstima i operite u perilici kao inače. Ako se pitate zašto kao prvi izbor uzeti sredstvo za pranje posuđa, a ne odjeće, odgovor je jednostavan: deterdžent za posuđe odličan je za uklanjanje mrlja od čokolade jer mu je primarna funkcija da razgrađuje ulja i masti, a one su glavni sastojci čokolade.

Druga opcija, koja vrijedi samo za svježe mrlje od čokolade, je da ih prelijete mineralnom vodom. Također protrljajte među prstima pa potom isperite hladnom vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2024 10:40