KORISNI SAVJETI

Ovo su stvari koje nikako ne biste trebali zaobići na buvljacima

 

Buvljaci predstavljaju izvrsnu alternativu antikvarijatima, salonima namještaja i dućanima s dekoracijama za dom, a pritom često skrivaju prava blaga s bogatom povijesti kojima možemo u svoj dom unijeti poseban šarm i dati mu jedinstveni karakter. S malo kreativnosti i uloženog truda stari komadi namještaja ili predmeti koji više nemaju svoju namjenu u modernom svijetu mogu zablistati kao prave zvijezde našeg uređenja. Izdvojili smo za vas nekoliko predmeta u koje vrijedi uložiti čak i ako ste potpuni početnik u projektima renovacije namještaja. Uhvatite prijatelja ili partnera pod ruku i pravac na buvljak u lov na najzanimljivije komade!




Noćni ormarići

Noćni ormarić savršeni je komad za početnika koji se želi okušati u renovaciji starog komada namještaja. Manjih je dimenzija i odličan je komad za vježbanje osnovnih vještina kao što su brušenje, bojanje i nanošenje zaštite. Potražite na buvljaku nekoliko različitih oblika po dobroj cijeni i odvažite se na kupnju jer ih možete osvježiti u roku od svega nekoliko dana, a mogu vam služiti na različitim mjestima u domu. Noćni ormarići mogu biti korisni kao mjesto za odlaganje predmeta u hodniku, dodatna površina za držanje kozmetike i ručnika u kupaonici ili pak dodatni stalak za biljke u boravku.

Komode

Jednom kada se počnete osjećati dovoljno sigurno u svoje vještine renoviranja koje ste "izbrusili" na manjim komadima, možete se upustiti u veće projekte. Možda ćete za komodu morati malo više izdvojiti novca, vremena i materijala, no ako ju uspijete dobro obnoviti moći ćete ju i prodati! Naravno, ako ju ne odlučite zadržati za sebe nakon izvrsno odrađenog posla.



Stolići za kavu

Ono što je možda malo nezgodno kod obnavljanja noćnih ormarića i komoda jest činjenica da imaju ladice oko kojih se morate dodatno potruditi. Renovacija stolića za kavu može vam predstavljati odličan način kako se izvještiti bez da se bavite dodatnim detaljima kao što su metalne ručkice ili pak individualne police.



Kutije za odlaganje

Rustikalne drvene palete i kutije za odlaganje zaista se mogu upotrijebiti na različitim mjestima u domu, a unose malo dobrodošle dramatičnosti u prostor. Često prilično prihvatljivih cijena, drvene kutije možete obnoviti pomoću odvijača, malo papira za brušenje i limenke boje u spreju. Pretvorite drvene sanduke i kutije u noćni ormarić, kreativne police, stolić za kavu ili pak dodatni prostor za knjige.



Okviri za slike i različite dekoracije

U zakutcima buvljaka moguće je, uz malo kopanja, naletjeti na iznimno zabavne i lijepe dekoracije, ukrasne kipiće, limenke i slične predmete koji će vaše uređenje obogatiti novim bojama, oblicima i teksturom. Okvire za slike, stare prozore, kovčege i slično možete preurediti i pretvoriti u stoliće, zidne ukrase i tako dalje te pomoću njih staviti točku na "i" u svom interijeru.



Izvor: Brit+Co

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 08:41