SAVJETI KOJI ZLATA VRIJEDE

Ovo su stvari koje obavezno trebate napraviti prije useljavanja u novi stan

Napokon ste učinili veliki korak i kupili vlastiti stan. Bez obzira na to jeste li godinama prije toga bili podstanar ili ste živjeli s roditeljima, prije konačne selidbe potrebno je obaviti još nekoliko ključnih stvari

Useljenje u novi stan uistinu je uzbudljiv događaj, međutim znate li što je sve potrebno napraviti prije konačnog useljavanja i uživanja u novom domu? Ako vas zanima kako organizirati i urediti dom da prostor bude funkcionalan, maksimalno iskorišten, a k tomu još stilski usklađen, nalazite se na pravom mjestu. Kako bismo vam pomogli, za vas smo izdvojili najvažnije stvari koje obavezno morate napraviti prije useljavanja u novi stan.

1. Dodajte svježi premaz boje

Prilagodite svoj prvi stan sami sebi, i to prvenstveno dodavanjem svježeg premaza boje zidovima. Ako se radi o novogradnji, bojanje zidova u tom slučaju najvjerojatnije neće biti potrebno. Ipak, uvijek vam preostaju neke druge kreativne opcije poput dekorativnih tapeta ili upečatljivih pločica koje će vizualno 'osvježiti' vaš interijer te mu podariti onaj divan dašak glamura i luksuza u prostoru.

2. Provjerite u kakvom je stanju stan

Iako ne sumnjamo da ste to već napravili prije same kupnje stana, prije konačnog useljavanja i donošenja namještaja u interijer, provjerite još jednom u kakvom je stanju vaš novi stan. Je li u unutrašnjosti prisutna vlaga ili nešto slično, a ako slučajno jest, riješite taj problem prije nego što unesete namještaj. Ako primijetite bilo kakve vlažne mrlje na zidovima ili neugodan miris koji podsjeća na vlagu, to svakako sanirajte prije početka namještanja.

3. Uredite hodnik

Ako želite ostaviti dobar dojam na svoje prijatelje i goste, prva stvar koju biste morali urediti jest vaš hodnik. Naime, upravo je hodnik prostorija u koju prvo ulazimo i koja stvara dojamUUkrasite prostor zidnim kukama, dekorativnim košarama, plutajućim' policama, stalcima za kišobrane i drugim dekorativnim elementima koji će 'osvježiti' vaš ulazni prostor.

4. Obavite detaljno čišćenje

Čak i u slučaju da useljavate u potpuno novi dom, temeljito očistite sve površine u prostoru. Temeljito čišćenje ujedno je i osnovni preduvjet za dobro zdravlje, a kasnije ćete mnogo lakše krenuti s namještanjem. 'Naoružajte' se svim mogućim krpama, spužvicama i sredstvima za čišćenje različitih površina (od drva, mramora, kamena i keramike) te započnite sa čišćenjem.

5. Nabavite sva potrebna sredstva za čišćenje

Kao što smo ranije spomenuli, nema detaljnog čišćenja bez potrebnih sredstava za čišćenje, Potrudite se da kupite sredstva za različite površine u domu kako vam ništa ne bi ometalo postupak pripreme, odnosno pranja i dovođenja u red vašeg novog stana.

6. Dajte izraditi kopije ključeva

Ni slučajno nemojte zaboraviti napraviti dodatni set ključeva za vaš stan. U suprotnom, jednog dana mogli biste se naći zaključani, a to sigurno ne bi bila nimalo ugodna situacija. Ako imate dovoljno povjerenja u najboljeg prijatelja ili nekog od članova vaše obitelji, dajte im na čuvanje jedan od ključeva (za svaki slučaj).

7. Nabavite sav potreban namještaj

Ako useljavate u novi, potpuno nenamješteni stan, sasvim je logično da ćete trebati kupiti novi namještaj. Bez obzira na to je li riječ o namještaju izrađenom po mjeri ili nekom koji ste vidjeli u svojoj omiljenoj trgovini s namještajem i odlučili ga nabaviti, jedno je sigurno - bez odgovarajućeg namještaja, nema ni useljavanja.

Foto: Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. siječanj 2023 22:00