PROBAJTE

Pjena za brijanje i obična spužvica čine čuda u kuhinji. Od zagorenih posuda do nape...

 Ilustrativna fotografija

Od svih proizvoda koje imamo kod kuće, pjena za brijanje jedna je od onih za koju nikada ne biste pomislili da će funkcionirati za čišćenje kuhinje. U nastavku saznajte o čemu se radi.

Čišćenje nehrđajućeg čelika

Nehrđajući čelik neizostavan je element u mnogim kuhinjama jer je zdrav, čvrst i izdržljiv materijal. Koristi se u sudoperima i pločama za kuhanje, kao i u plehovima i posudama za kuhanje. Estetski, robustan i izdržljiv, to je materijal izbora i za profesionalne kuhinje.

Međutim, na svim tim predmetima i policama s vremenom se mogu pojaviti neugodne mrlje. Ipak, postoji nekoliko potpuno prirodnih proizvoda koji se mogu koristiti za čišćenje nehrđajućeg čelika. Zapravo, moguće ih je učiniti sjajnima i svijetlima bez upotrebe kemijskih ili abrazivnih proizvoda.

@potspansandpancakes Shaving cream cleaning hack that shines your metal and steel leaving it looking BRAND NEW! I love my steel appliances to be shiny and free from fingerprints and this hack does the trick! Share it with someone (whose like me) thats loves hacks that work! This shouldnt be a daily routine but more a spring cleaning routine hack that makes using the cream economical! Have you tried it? #potspansandpancakes #PPPhacks #shavingcreamhack #hack #shavingcream #stainlesssteelhack #cleaning #cleaninghack #kitchenhack ♬ original sound - Pots Pans and Pancakes

Nehrđajući čelik vrlo je otporan na koroziju i oksidaciju, osobito ako odaberete marke s dokazanom pouzdanošću. Važno ih je pažljivo čistiti kako bi ostali u savršenom stanju.

Kako bi zadržao sjaj, treba ga pravilno održavati i čistiti: doista, nema ništa ružnije od zamrljane ploče ili sudopera.

Pjena za brijanje na kuhinjskoj spužvici

Dakle, uz malo vještine i lukavstva, moguće je napraviti mala čuda s jednostavnim proizvodima poput gela ili pjene za brijanje. Kako bi dna čeličnih posuda ostala sjajna, potrebno ih je čistiti deterdžentom i vodom kako bi se uklonila masnoća, jer ih kiseline iz hrane ili ostaci mogu oštetiti.

I naravno, problemi mogu nastati kada nam se hrana lijepi i zagori. Dobro čišćenje je sve što je potrebno za uklanjanje bakterija koje se roje okolo i brže uništavaju nehrđajući čelik.

Ipak, moguće je ukloniti prljavštinu i mrlje s nehrđajućeg čelika kako bi ga vratili u prvobitno stanje. Jedna stvar koja vrlo dobro funkcionira za čišćenje lonaca i tava od nehrđajućeg čelika je krema za brijanje. Jednostavno namažite dno posude kremom za brijanje i ostavite desetak minuta, a zatim izribajte spužvom.

@forthehomeaus Shaving cream... in your sink?! When we saw this hack, we knew we had to try it! The result? We‘re pretty impressed! It definitely still requires some scrubbing, but you can literally feel the grime melting away... and this is after we washed it with dish soap beforehand! Why does it work? It contains cleaning AND moisturising ingredients, so it has the power to cut through the water scum while still polishing the steel. Have you tried this viral hack yet? Let us know in the comments! #forthehomeau #cleaninghacks #viralhack #hack #home #foryou #clean #cleantok #shavingcream ♬ ESCAPISM X PROMISCUOUS - ALTÉGO

Nakon što se posuda ispere, zasjat će kao nova. Možete učiniti isto za poliranje čeličnog sudopera. Nakon mazanja pjenom za brijanje potrebno ga je istrljati mekom spužvom, a potom isprati.

Ovaj proizvod za higijenu također se može koristiti za čišćenje svih drugih površina od nehrđajućeg čelika kao i staklenog posuđa: mala količina može ukloniti mrlje sa stakla ili ispolirati šarke na vratima koje su s vremenom potamnjele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:48