jednostavno je...

Poboljšajte svoje raspoloženje uređivanjem doma: Evo kako postići da se osjećate puno bolje

 Unsplash
Možete se osjećati manje pod stresom, više nadahnuti i smireni – sve uz samo nekoliko jednostavnih promjena u kući

Način na koji opremamo svoje domove nije samo stvaranje stilski uređenog prostora. Također se radi o stvaranju okruženja koje poboljšava vašu dobrobit (pa čak i poboljšava vaše raspoloženje). I definitivno nije potreban veliki trud da bi se to dogodilo. Možete se osjećati manje pod stresom, više nadahnuti i stvoriti pravi osjećaj smirenosti – sve uz samo nekoliko jednostavnih promjena u kući.

image
Unsplash

Kad se osjećate pod stresom... ORGANIZIRAJTE SE

Postoji razlog zašto uvijek pričamo o organizaciji. Pretrpan prostor je mnogo više od gomile papira ili nereda kojima se ne može upravljati. Također ima veliki utjecaj na vašu dobrobit. Psiholozi su dokazali izravnu povezanost između pretrpanog prostora i stresa, tjeskobe, poteškoća sa spavanjem i inhibicije produktivnosti.

Ali dobra vijest je da možete dovesti u red svoj dom – i stres. Počnite tako što ćete se usredotočiti na samo jedno problematično područje i počnite ga stavljati pod kontrolu. Nastavite se probijati kroz svoje prebivalište i bit ćete na putu do sretnijeg doma i života.

image
Unsplash

Kada vam manjka nadahnuća... DODAJTE NEŠTO UZBUDLJIVO

Kada iz dana u dan buljite u ista 4 zida, lako je ostati bez inspiracije – i usredotočiti se na sve elemente koje želite imati. Ali možete promijeniti svoju perspektivu na svoj prostor (i vrlo vjerojatno svoj pogled na život) jednostavno unoseći nešto uzbudljivo.

Zanimljiv dodatak ne samo da može dodati vizualnu privlačnost, već čak i pomoći potaknuti vašu kreativnost i podići vaše raspoloženje. Sve, od buketa svježeg cvijeća do novih umjetničkih djela, do sloja boje, može učiniti trik. Čak i jednostavno preuređivanje nekih od vaših postojećih komada može vas izvući iz kolotečine - i vratiti se u pomlađeno stanje uma.

image
Unsplash

Kad se osjećate preopterećeno... UČINITE PROSTOR UDOBNIJIM

Reći da je moderni život pomalo naporan bilo bi veliko podcjenjivanje. Između posla, obitelji i svakodnevnih obaveza (da ne spominjemo beskrajni niz negativnih vijesti) razumljivo je da se možda osjećate malo – ili jako umorno. Ali najbolje mjesto za borbu protiv tih osjećaja je upravo u vlastitom domu.

Učiniti svoj prostor što ugodnijim i udobnijim ključno je za borbu protiv tih silnih misli. Fizičko dodavanje mekih materijala, plišanih jastuka i privlačnog namještaja može vam pomoći da opustite tijelo - i pronađete svoj unutarnji mir. Pokušajte svoju spavaću sobu tretirati kao bijeg od sve buke vanjskog svijeta i svaki dan ćete započeti i završiti u umirujućem stanju uma.

image
Unsplash

Kada se osjećate bez energije... UNESITE BILJKE

Jutarnja šalica kave može ići samo tako daleko da vas trenuno napuni energijom. Da biste vidjeli ozbiljne blagodati za podizanje raspoloženja, morate iskoristiti snagu prirode. A biljke imaju jedinstven način nadopunjavanja tromih i letargičnih dana – jednostavnim postojanjem!

Uklanjanjem zagađivača i poboljšanjem kvalitete zraka, malo zelenila doista može učiniti da se osjećate bolje, kao i izoštriti vašu pozornost kada se trebate stvarno usredotočiti. Stoga je dodavanje lijepe biljke u posudi u vaš kućni ured uvijek pametan potez kako biste se osjećali svježi i spremni za svaki zadatak.

image
Unsplash

Kada se osjećate nesretno... DODAJTE BOJE

Najbolji način da promijenite namršteno lice? Pogledajte epizodu svoje omiljene serije. A drugi najbolji način? Iskoristite efekte boja koje istinski mijenjaju život. Niti jedan drugi element ne može poboljšati vaše raspoloženje na tako upečatljiv način kao što je dodavanje boje za podizanje raspoloženja.

Boja se može unijeti u vaš prostor na bilo koji način, od dodataka do tapeta, prostirki, pločica, pa čak i žarulja koje mijenjaju boju. Koji god materijal ili metodu odabrali, znajte da se te nesretne misli neće više zadržavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:19