Zlatna pravila

Pogreška koju vjerojatno radite s kapsulama za pranje rublja: Tragovi deterdženta na odjeći nastaju iz ovog razloga...

 SSUAPHOTO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kapsule za pranje rublja ako se ne koriste pravilno mogu učiniti više štete nego koristi. Međutim, ako svladate osnovne korake shvatit ćete da su vrlo praktične.

Ako ste primijetili da odjeća koju vadite iz perilice ima tragova deterdženta iz kapsule, to je znak da je ne koristite pravilno, piše bestlife.

Pravilo je jednostavno, kapsula mora biti u kontaktu s vodom.

Kapsule za pranje su dizajnirane da se potpuno otope u vodi, ravnomjerno otpuštajući sredstva za čišćenje tijekom ciklusa pranja. Ovaj proces otapanja ključan je za učinkovito čišćenje.

Kad se kapsula ne otopi u potpunosti, sredstva za čišćenje i enzimi unutar nje možda neće biti ravnomjerno raspoređeni, što može uzrokovati lijepljenje ostataka za odjeću, uzrokujući mrlje.

Dakle, ako ih ne koristite pravilno, kapsule mogu oštetiti vaše rublje.

image
LABOKO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

POGREŠKA 1: Stavljate kapsulu na vrh

Uobičajena pogreška je dodavanje kapsule deterdženta direktno na vrh odjeće u perilici. Kapsule uvijek treba staviti na dno bubnja prije dodavanja odjeće.

Postavljanjem kapsule na dno, dajete joj bolju priliku da se potpuno veže s vodom dok se stroj puni, što će joj zatim omogućiti da se otopi. S druge strane, ako stavite kapsulu na odjeću, neće se dobro otopiti.

image
NATALIA KOPYLTSOVA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

POGREŠKA 2: Prazan stroj

Kapsule za pranje rublja također dobro funkcioniraju samo kada je perilica puna do propisanog kapaciteta.

Važno je slijediti smjernice proizvođača za količinu punjenja. Ako preopteretite stroj i dodate previše odjeće, kapsula se možda neće pravilno otopiti. Prenatrpan stroj neće ostaviti dovoljno prostora za pravilno otapanje kapsule deterdženta.

Kada je perilica previše puna, ne ostavlja dovoljno prostora da se kapsula otopi i ravnomjerno rasporedi po odjeći, što može rezultirati da neki predmeti prime previše deterdženta, a drugi premalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 11:11