Pokloni sjeme biljke iz svoje balkonske gredice

Izradi zanimljiv poklon u nekoliko koraka

I dok biljke u urbanom vrtu polagano tonu u zimski san, blagdansko vrijeme izvrsna je prilika da svojim najbližima izradite poklone inspirirane svojom ovogodišnjom vrtlarskom avanturom. U osmišljavanju kreativnih božićnih poklona sa zelenim štihom predlažemo vam da se koristite prirodnim materijalima proizašlim iz vašeg urbanog vrta. Osobni i ručno izrađeni pokloni uvijek su hit, a možda njime inspirirate ostale pa se iduće vrtlarske sezone zazaleni još jedan novi gradski balkon.

1 Izradite paketići za sjeme

Za svakog vrtlara koji je posvećen starinskim tehnikama organskog vrtlarenja sjeme je od neprocjenjive važnosti. Ako ste prošle vrtlarske sezone uspjeli sačuvati genetsko blago svoje balkonske gredice, izdvojite dio zaliha i podijelite svoju urbanu priču s prijateljima. Paketići u koje će se spremiti sjeme mogu se izraditi u origami stilu čiji se precizni nacrti nalaze na internetu. Papir može biti recikliran, bijeli ili u boji, ali je važno je da svaka stranica istih dimenzija.

2 Dobro osušite sjeme

Sjeme koje će se staviti u paketić mora biti dobro osušeno kako bi se izbjeglo truljenje koje izaziva vlaga. Ako papir, kada stavite sjeme, potamni, znak je da se sjeme nije dobro osušilo i da ga je potrebno još držati na otvorenom u stanu.

3 Zapakirajte sjeme

Kad ste zapakirali sjeme, na paketiću napišite datum i ime biljke te na kraju stavite pod božićno drvce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 21:29