UČINKOVIT I MIRISAN

Popularni zimski začin kao sredstvo za čišćenje? Da, može ubiti i do 20 različitih vrsta bakterija!

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Bilo u obliku cimet rolica, posipa preko fritula ili arome u kuhanom vinu, cimet je jedan od najpopularnijih zimskih začina. Ali jeste li znali da je cimet također izvrsno sredstvo za čišćenje?

Naime, cimet, koji se stoljećima koristi u aromatične svrhe, ima fantastičan okus i miris, a ujedno ima i prirodni antibakterijski učinak. Kada se koristi kao sredstvo za čišćenje poda, ovaj začin može ubiti do 20 različitih vrsta bakterija! Istodobno je nježan prema površini pa ne treba brinuti o promjeni boje, a ni roditelji se ne trebaju brinuti ako prilikom čišćenja njihovo dijete dođe u kontakt s vodom pomiješanom s ovim prirodnim sredstvom za čišćenje.

Voda s cimetom brzo se priprema. Potrebno je prokuhati vodu zajedno s nekoliko štapića cimeta ili, još jednostavnije, dodati cimet u prahu u neprokuhanu vodu. Može se koristiti i eterično ulje cimeta, u tom slučaju u vodu treba dodati oko 20 kapi.

Pod je potrebno prebrisati te ostaviti da se osuši. Ovakav način pranja preporučuje se jednom tjedno, a što je najbolje cijeli dom će mirisati na cimet!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 16:06