Dobronamjerni savjet

Poslušala ovaj popularni savjet nakon što se uselila u svoj novi dom i danas žali zbog te odluke

 MARTINEDOUCET/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Kada se selite u novi dom, često je prvi savjet: "Živite u njemu neko vrijeme prije nego počnete s uređivanjem"

Donositi napamet odluke i trošiti novac na stvari koje možda neće imati smisla nakon što stvarno shvatite kako živite u novom prostoru, sigurno nije mudro, ali ponekad to nije niti bitno.

Poslušala je dobronamjerni savjet i Heather Bien freelance novinarka iz Washington, D.C.-a, prije više od tri godine kada se s mužem uselila u dvosobni stan. Nakon velike investicije nije željela trošiti više nego što je potrebno pa je odlučila slijediti savjet i pričekat s uređenjem. Godinama se selila iz stana u stana i još nije živjela u domu u kojem bi mogla napraviti značajne promjene pa je ideja da unajmi izvođača radova da odradi stvari koje nije lako promijeniti ili da potpuno preuredi sobu s novim namještajem, bila previše. Tako je pronašla opravdanje u riječima da odloži za kasnije, iako danas žali zbog te odluke.

image
PEOPLE PICTURES/LIVING4MEDIA

"Zbog tog savjeta sam predugo čekala na dvije značajne promjene u svom domu za koje sam od samog početka znala da su dobre, a to je odgodilo našu sposobnost da se stvarno smjestimo", priča.

"Kao prvo, imali smo malu, ali funkcionalnu kuhinju koja je mogla biti funkcionalnija s jednom dopunom: zamjenom radnih ploča za izradu šanka za doručak na poluotoku. Ali razmišljali smo o odluci više od dvije godine, nadajući se da ćemo se možda naviknuti na prostor kakav je bio. Nakon što smo konačno unajmili majstora da bar za doručak pretvori u stvarnost, shvatili smo koliko nam treba.

"Drugo, dopustili smo da naša gostinjska soba služi kao privremena jedinica za skladištenje više od tri godine, nismo htjeli potrošili novac na kupnju novog namještaja i bojanje. Dali smo si vremena prije nego što smo krenuli uređivati sobu iz temelja. No radeći to, moj suprug i ja predugo smo imali neupotrebljivu sobu - nakon što smo potrošili novac da se preselimo iz svoje malene jednosobne kuće u dvosobni dom. Kad sam konačno dovršili uređenje, soba je postala utočište gdje rado pišem i opuštam se", priča.

Nisu oni jedini koji odlažu projekte za kasnije. Svi ostavljamo napola gotove sobe na pauzi za još jedan dan, kada već imamo savršeni plan postavljen u našim mislima. Koliko to ograničava način na koji živimo u svojim domovima?

Naravno, ne biste trebali donositi sve odluke o uređenju ili velikom renoviranju odmah nakon što se uselite, osobito ako postoji proračun koji morate poštovati.

Međutim, ako znate što želite učiniti, krenite odmah. Uživajte u svom domu u potpunosti, što je prije moguće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:49