NEOBIČNA METODA

Postoji dobar razlog zašto morate stavljati pastu za zube na kuhinjski nož

 /SHUTTERSTOCK

Ima li što iritantnije u kuhinji od tupog noža? Nema! S ovim odgovorom, vjerujemo, složit će se većina muškaraca i žena koji često pripremaju jela, nevezano o tome radi li se o obroku za ukućane ili goste nekog poznatog restorana. Svaki nož s vremenom će otupiti, a jeste li znali da su tupi noževi čak i opasniji od oštrih?

Ako želite rezati bez napora, morate održavati svoje noževe, što znači i redovito ih oštriti. Za to vam je potrebna kuhinjska brusilica ili oštrica za noževe, no ako ih nemate pri ruci, možete se poslužiti i jednim neočekivanim higijenskim proizvodom kojeg svi imamo u svojim kupaonicama! Riječ je o pasti za zube.

Osim paste za zube, trebat će vam papirnati ručnik, porculanska zdjela ili tanjur koji ima abrazivnu podlogu, sol i bijeli ocat te četka za suđe.

Na obje strane čistog noža, na oštricu, namažite malo paste za zube, a zatim istrljajte pomoću papirnatog ručnika. Budite oprezni! Porculansku zdjelicu ili tanjur okrenite naopako, a po njenom rubu nasipajte žličicu soli i dodajte žličicu bijelog octa. Miješanjem ova dva sastojka doći će do kemijske reakcije koja će pospješiti metodu oštrenja. Turpijajte oštricu noža po rubu zdjelice u jednom smjeru pod kutom oštrenja od 20 stupnjeva. Postupak ponovite i s druge strane. Na kraju operite nož. Ovom metodom, tvrdi se, produžit ćete vijek trajanja svojih noževa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:40