prije i poslije

Poznata polica postala trendi ormarić u danu: Nikada ne biste pogodili o kojoj polici je riječ!

 Joane Bianchi
"Mislim da je svatko u nekom trenutku imao KALLAX u svom domu”, kaže Joana o Ikeinom poličaru

Što se tiče raznovrsnih komada namještaja, teško je nadmašiti klasik poput IKEA KALLAX poličara. Ne samo da je jeftin, već je također dostupan u više veličina i dovoljno je čvrst komad da funkcionira u gotovo svakoj prostoriji vašeg doma. Također se može beskrajno preuređivati, kao što pokazuje ova kreacija Joane Bianchi (@joana_bianchi).

image
Joane Bianchi

"Mislim da je svatko u nekom trenutku imao KALLAX u svom domu”, kaže Joana o Ikeinom poličaru za Apartment Therapy. “Kad sam renovirala spavaću sobu prijatelja, trebalo im je neko mjesto za pohranu papirologije i nekih nasumičnih stvari, pa sam odlučiila smisliti način da uklopim ovaj komad namještaja koji su već imali u estetiku njihove nove spavaće sobe.”

image
Joane Bianchi

Joana isprva nije bila sigurna kako točno želi da njezin projekt izgleda, ali je znala da želi da ima široke nosače kao osnovu. Stoga je počela s izradom nosača, a zatim je izbrusila, premazala i obojila cijeli poličar u nježnu bež boju. (To se dogodilo nakon što njezin prvi odabir nije prošao kako je planirala: “Počela sam bojati ovaj komad u sivo, ali onda sam shvatila da mi se ne sviđa, pa sam promijenila odluku,” kaže Joana. “To je normalno i dio procesa! ”)

image
Joane Bianchi

Kako bi sakrila uobičajeni izgled poličara, Joana je izrezala vrata od šperploče kako bi odgovarala prednjem dijelu regala. Razmišljala je o tome da vrata budu umetnuta, kako bi bila u ravnini s okvirom, ali "budući da se vrata nisu mogla umetnuti bez petljanja s unutarnjim policama, odlučila sam upotrijebiti neke lijepe šarke koje bi se mogle otkriti i sastaviti vrata ispred", kaže Joana.

Ova kreativka je željela dodati malo teksture prednjim dijelovima vrata pa ih je prekrila vrećom od jute koja je ostala od drugog uradi sam projekta. Zatim je, kako bi napravila minimalističke ručke, izrezala polukrugove od šperploče i obojila ih da odgovaraju tijelu ormara. Ručke od drva su postavljene tako da malo strše kako bi ih bilo lakše uhvatiti.

image
Joane Bianchi

“Sviđa mi se što nikad ne biste pogodili da je to bio KALLAX!” Joana kaže za redizajnirani regal. Najbolje od svega? Potrošila je samo 40 dolara, što je ovaj prekrasan (i funkcionalan) komad čini vrlo jeftinom investicijom.

"Ovo je jednostavan, jeftin projekt za jedan vikend za koji mislim da može svatko napraviti", dodaje Joana. “To je stvarno promijenilo izgled predmeta koji toliko ljudi ima kod kuće. To pokazuje da možete učiniti da vaš dom bude unikatan po vašim željama, čak i uz ograničen proračun.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:50