SUPER STVAR!

Prašak za rublje ne čisti samo odjeću. Nećete vjerovati za što se sve može koristiti

 /SHUTTERSTOCK

Prašak za pranje rublja čini odjeću čistom i mirisnom, no jeste li znali da ga se može koristiti i za druge stvari u kućanstvu? Zahvaljujući svojoj visokoj moći otapanja masnoća, prašak za pranje rublja svestrani je alat za čišćenje u kuhinji, ali i u kupaonici.

Bilo da se radi o napi, zagorenim loncima ili masnim mrljama na kuhinjskoj radnoj površini, prašak je idealno sredstvo za čišćenje. Stavite malo deterdženta u prahu na mokru spužvu ili krpu te primijenite na određeno mjesto. Deblji sloj prljavštine na loncima i tavama najbolje je prvo namočiti deterdžentom, a nakon pranja važno je dobro prebrisati sve dijelove kako biste uklonili ostatke praška.

Toaletna školjka se isto može očistiti praškom za pranje rublja. Ako želite ukloniti ostatke poput kamenca ili urina iz WC školjke, jednostavno uspite malo praha u WC školjku. Istrljajte spužvom ili krpom i pustite da se upije. Što su mrlje tvrdokornije, prašak za pranje morate duže ostaviti. Na kraju jednostavno pustite vodu.

Gušćom pastom od praška i vode možete učinkovito očistiti i fuge u kupaonici, vraćajući im bijelu boju i uklanjajući plijesan. Pastu je potrebno ostaviti da djeluje oko sat vremena, a zatim pažljivo prebrisati mokrom krpom ili spužvom.

Prašak za pranje rublja nije samo pogodan za čišćenje, već osigurava i ugodne mirise u kućanstvu. Primjerice, usišete li prstohvat praška za pranje rublja spriječit ćete širenje neugodnih mirisa tijekom usisavanja. Također, u ormar možete postaviti pamučnu vrećicu napunjenu praškom, a ukoliko miris svježe opranog rublja želite u cijelom domu, kuhinjsku krpu, prethodno namočenu u vodu s deterdžentom, objesite na radijator. Na taj način uklanja se i miris dima iz stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2024 20:19