Budite originalni!

Pravila za uređenje interijera koja vrijedi prekršiti!

 

Ako imate jasnu ideju o tome kako vaš dom treba izgledati, to vam uvelike može pomoći kod uređenja. No jeste li razmišljali o tome da prekršite pravila i napravite nešto sasvim suprotno od onoga što ste zamislili. Tako neke uvriježene i sigurne pothvate kod uređenje doma uvijek možete istražiti na drugačiji način i možda je to baš ono što ste željeli, a niste ni znali. Poanta je da bilo koje pravilo prekršite kod uređenja interijera uvijek sagledate kakav to ima učinak na ukupni izgled vašeg doma. Inspirirajte se primjerima koje vam donosimo.

Pronađite neke zanimljive slike ili fotografije na buvljacima i obojite ih do pola različitim nijansama pastelnih boja koje odgovaraju ostatku dekora u vašem domu. Ovo je detalj koji sigurno neće ostati neprimijećen.

Različite cijevi i instalacije u stanu najčešće su obojane istom bojom kao i zid. Pokušajte ih istaknuti živim bojama i neka vam posluže kao dekor.

Neočekivani raspored slika na zidu, zašto ne? Pogledajte kako je ovaj zanimljiv detalj unio dinamiku u ovaj elegantan interijer!

Svi znamo da slike na zidu trebaju biti obješene u razini očiju, no ukoliko ih objesite na neko neočekivano mjesto i lijepo uskladite s nekim komadom namještaja, možete postići lijepu konpoziciju prostorije, baš kao u ovom primjeru.

Neki predimenzionirani komad u interijeru napravit će veliku razliku. Sofa zanimljivog oblika, velika slika na zidu, vi odaberite, jer tko kaže da svi komadi moraju biti proporcionalni!

Eklektičan dekor traži uvijek nove ideje, tako je u ovom primjeru mala galerija nastavljena na pod.

Nepisano je pravilo da ukoliko koristite neku jarku boju u interijeru ostale boje bi trebale biti neutralne. No u ovom interijeru kombinirane su različite nijanse jarkih boja i rezultat je više nego uspješan.

Okviri prozora i vrata mogu na zanimljiv način pridonijeti dekoru vašeg doma ako su obojani nekom drugačijom bojom od zida. Kombinacija crne i bijele sa zlatnim detaljima pun je pogodak.

U ovoj spavaćoj sobi sve izgleda harmonično i lijepo iako je fotografija postavljena na pola iza uzglavlja, a većina stvari složena je na podu. Nekad jednostavno trebate biti maštoviti.

Izvor: apartmenttherapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:22