mala škola uređenja 

Preuređenje stana za četveročlanu obitelj: tri spavaće sobe i kamin kao središnji dio doma

Idejno rješenje
 Izvan okvira d.o.o. 
Pogledajte što su arhitekti iz ureda Izvan okvira osmislili u zadanom prostoru za četveročlanu obitelji!

https://izvanokvira.hr

Poštovani, u Jutarnjem listu vidjela sam rubriku u kojoj pomažete savjetima za uređenje doma, stoga se obraćam u nadi da ćete i meni pomoći u tome.

image
Postojeće stanje
Izvan okvira d.o.o.

Aktivniji dio stana s dnevnim boravkom i kuhinjom odvojen je od onog intimnijeg, u kojem su osmišljene tri sobe. No, kako je taj koncept ostvariv bušenjem otvora u zidovima, potrebno je odobrenje projektanta konstrukcije

Dostavljam tlocrt stana u kući na dva kata, koji bih voljela da mi dizajnirate tako da bude funkcionalan i maksimalno iskorišten.

Htjela bih da se u toj kvadraturi nalaze boravak, blagovaonica, kuhinja, mala ostava, kupaonica i toalet zajedno, hodnik te dvije ili tri spavaće sobe. Namjeravam se grijati na drva pa, ako je moguće, vodite računa o tome. Unaprijed zahvaljujem.

image
Idejno rješenje
Izvan okvira d.o.o.

Poštovana, u zadanom prostoru osmislili smo stan s tri spavaće sobe. Ulaz se predviđa u središnjem dijelu izduženog tlocrta, što je optimalno.

Lijevo od ulaza je zajednički prostor boravka, kuhinje i blagovanja, u čijem se središtu planira smještaj peći na drva ili kamina. Bloku kamina se nekom oblogom ili bojom može dati dodatni naglasak da postane atraktivan element u prostoru s obzirom na njegovu poziciju. Izdvojeni prostor ispod kamina je mala ostava.

Prema želji čitateljice, WC i kupaonica su zajedno, pokraj ulaza. U gornjem redu iznad kupaonice su dvije dječje sobe, a s desne strane kupaonice je roditeljska soba s izdvojenom garderobom.

Povezivanje tri postojeće cjeline u novi stan zahtijeva bušenje rupa u postojećim zidovima, koje bi trebalo raditi uz odobrenje projektanta konstrukcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:30