Makeover hodnika

Prije i poslije: Od anemičnog ulaznog prostora, bez reda i stila, do mjesta koje veseli

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Makeover jednog, po mnogima, najnezahvalnijeg dijela doma - hodnika u mjesto koje mami osmijeh na lice

Slavica Šagolj voli kreativan rad, posebice stiliziranje i kuhanje. No, i uređenje prostora joj je strast, pa smo sa zanimanjem razgledali kako je od svojeg “dosadnog” hodnika povoljnim i brzim trikovima i idejama napravila potpuno drugačiji dio doma - puno čišći, osvjetljeniji i razigraniji.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

PRIJE I POSLIJE

Kemičarka po struci, Slavica Šagolj već trinaest godina radi kao stilist u Glorijinim izdanjima, s bazom u Gloriji IN. Stalni angažman ima i u magazinu Dobra hrana te u Jutarnjem listu, a njezin rad možete pratiti i na Instagram profilu: @slavicasagolj. Nama je ispričala kako je preuredila svoj hodnik.

- Gledajući komade koje stvaraju dizajneri interijera i mnogobrojni arhitekti, u meni se stvara poriv za preinakama i u vlastitom domu. Zbog toga sam odlučila napraviti makeover jednog, po mnogima, najnezahvalnijeg dijela doma - hodnika, odnosno ulaznog prostora. Naime, često čujem da ulazak u stan puno govori o njegovom vlasniku. Složila bih se s tom tvrdnjom. Istinski volim kad dolazim doma da taj ulaz, u mom slučaju dio stubišta, bude čist, osvijetljen i razigran. Odgovara mom karakteru, jednoj horoskopskoj vagi koja voli da je sve uredno i na svome mjestu. Stoga sam ovaj put bez odgađanja odlučila promijeniti taj dio stubišta, koji je bio dosta anemičan. Dok sam se uspinjala stepenicama, poželjela sam da to budu detalji koji će navući osmijeh na moje lice. Cvijet, komad namještaja, neki mali šašavi detalj... - nabraja Slavica kojoj je prva odluka bila micanje dosadnog smeđeg ormarića s ladicama koji baš i nije bio funkcionalan. Sezonska obuća nije baš tamo našla dobro mjesto. I tu je bio najveći problem.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

- Dakle, broj jedan na mom popisu bio je naći funkcionalan, praktičan, ali ne opet glomazan ormar za cipele. I u tome sam uspjela. Taj bazni komad namještaja odlično se uklopio. Nisam htjela ništa više stavljati od namještaja te je cvijeće bilo logičan odabir. Birala sam ono koje može biti u zatvorenom prostoru i ne treba mu direktno sunce. Prvi su se nametnuli kaktusi svih oblika, mini palme ili pak bršljan koji se, kada se rascvjeta, obilato pušta svoje grane na sve strane. Ako se to može reći za biljku, bogate je teksture. Veća lončanica je dugogodišnji kućni zeleni biser. Praktičan staklenik koji se nalazi na ormaru za cipele iskoristila sam za vaze u kojima ću držati svježe sezonsko cvijeće. Toplini prostora pridonijeli su pleteni detalji u obliku košare i metle, koja će u ovom slučaju više služiti kao ukras. Koji keramički funkcionalni vrč nikako nije na odmet, posluži za zalijevanje cvijeća. Zadnji detalj je tepih od pamučnih vlakana koji je lako periv u perilici za rublje - zaključuje svestrana Slavica Šagolj.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

TROŠKOVNIK

  • Ormar za cipele 899 kn, Ikea
  • Staklenik 99,90 kn, Ikea
  • Staklena vaza manja 19,97 kn, Nama
  • Sukulent 19,90 kn, Konzum
  • Sukulent 29,90 kn, Bauhaus
  • Mini palma 20 kn, 2 komada, Tržnica Kvatrić
  • Keramički vrč oslikani 49,90 kn, Amelie
  • Tepih 59,90 kn, Mömax
  • Pletena košara 99,99 kn, Emmezeta
  • Tegla za cvijeće 9,90 kn, 4 komada, Ikea

UKUPNO 1357,97 kn

NAPOMENA: ostalo su detalji koje je Slavica već imala, poput velike figure koja je rad jednog akademskog kipara.

TROŠKOVNIK

  • kist 10 kn
  • brusni papir 30 kn
  • brusna mrežica oko 15 kn
  • temeljna boja 40 kn
  • obojeni lak u nijansi po želji 50 kn

UKUPNO oko 145 kn

Sve kupljeno u Bauhausu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:37