REAGIRAJTE NA VRIJEME

Primjećujete li ih? Ovo su znakovi da bi se vaša perilica rublja uskoro mogla pokvariti

Evo koji su to znakovi kojima vas perilica upozorava da nešto nije u redu!

Ako je vaša perilica rublja odjednom postala preglasna, rublje koje izlazi iz nje inije čisto, dobivate sve više račune za vodu ili ste primijetili da perilica ne ispire vodu, znak je da nešto ne radi kako treba.

1. Postala je preglasna

Vaša je perilica dosad radila normalno, a onda ste odjednom primijetili da je postala preglasna? To je jedan od prvih znakova da bi se uskoro mogla pokvariti i da trebate potražiti pomoć majstora. Naime, buka često upućuje na problem s motorom ili bubnjem.

2. Ispušta previše ili premalo vode

Ako primjećujete da je u bubnju vaše perilice rublja ostalo previše vode, čak i nakon što je završen proces centrifuge, to je znak da s njom nešto nije u redu. Naime, za perilice ova neobična pojava može značiti da voda negdje ne protječe ispravno, da se bubanj ne puni pravilno ili pak curi na nekom drugom mjestu.

3. Ne pere najbolje

Ako vaša odjeća iz perilice ne izlazi čista kao nekada ili je ponekad potrebno ponoviti postupak pranja kako bi uklonili nečistoće, moguće je da je došlo do kvara. Ako uređaj zahtijeva više od jednog ciklusa pranja za učinkovit rad, vjerojatno postoji veći problem koji zahtijeva pomoć majstora.

4. Veći računi za vodu ili struju

Ako su računi za struju odjednom veći nego su nekad bili, i to bez pravog razloga, krivac može biti upravo vaša pokvarena perilica i s tim biste se trebali odmah pozabaviti. Iako vam se možda odlaganje popravka čini kao način uštede, ako su računi za vodu ili struju previsoki, time ćete samo napraviti više štete nego koristi.

5. Neugodan miris koji ne nestaje

Ako čista odjeća nakon pranja ima neugodan miris, to je jedan od znakova da s perilicom očigledno nešto nije u redu. Međutim, to nije uvijek tako i čudan miris odjeće nakon pranja mogao bi biti povezan i s pojavom plijesni. Kako biste spriječili neugodne mirise, obrišite suvišnu vodu nakon što čistiti barem jednom mjesečno!

Foto: Pexels, Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 00:14