Šest bitnih detalja

Pripreme za slatko iščekivanje bebe

Stvorite sanjivu sobicu za svoje novorođenče

Zasnivanje vlastite obitelji jedan je od onih velikih događaja koji mijenjaju živote svih uključenih, a promjene koje to obuhvaća golemih su razmjera. Tijekom tog slatkog iščekivanja moguće je malo se i zabaviti, pogotovo kada na red dođe uređenje sobice koja će vašoj novoj najdražoj osobi na svijetu jedno vrijeme biti cijeli svijet. Ako vam se taj zadatak čini kao prevelik zalogaj i ne znate odakle početi, pratite ovih šest napomena kako biste svojoj bebi stvorili njezin savršen kutak.

Krevetić za bebe komad je namještaja koji svakako morate imati, smjestili ga vi u zasebnu sobu ili pokraj sebe u svojoj spavaćoj sobi. Budući da će vaše dijete u njemu sigurno spavati nekoliko godina, dobro bi bilo uložiti u kvalitetan i čvrst krevetac. Ako odaberete komad neutralnih boja, isti krevetić može se iskoristiti više puta, neovisno o spolu idućeg djeteta. Pripazite sa starinskim i naslijeđenim krevetićima - dobro ih pregledajte prije nego što ih ponovno stavite u uporabu kako biste se uvjerili da je vaš krevetić siguran. Također bi bilo dobro razmotriti krevet s visokom ogradom kako biste spriječili bijeg i eventualne ozljede malih penjača.




Posteljina za krevetić važan je dio uređenja dječje sobice i potrebno je obratiti pozornost na njezinu kvalitetu. Svakako se opskrbite većim brojem plahti kako biste ih brzo mogli mijenjati u slučaju bilo kakve "nezgode". Tkanine neka budu meke i od 100-postotnog pamuka za nježnu bebinu kožu. Danas se mogu nabaviti brojni simpatični i veseli uzorci pa posteljinu nemojte zanemariti prilikom osmišljavanja dekora vašeg dječjeg kutka.


Prostor za mijenjanje pelena zona je u kojoj trebate smjestiti sve nužne potrepštine koje će vam olakšati život. Od vlažnih maramica, čistih pelena do pudera i krema, važno je da imate sve dostupno za brzo i bezbolno presvlačenje. Opskrbite se malim košarama i ukrasnim kutijama u koje ćete spremiti sve što vam je potrebno, a koje možete smjestiti u ladicu kada vam ne trebaju. Također se pobrinite za vrećicu za smeće u koju ćete ubaciti upotrebljenu pelenu tijekom presvlačenja. Nemojte zaboraviti i na pokoju igračku koja će zabaviti vašeg mališana tijekom presvlačenja ili objesite vrtuljak koji će privući pažnju bebe. Kao i kod posteljine, opskrbite se s više presvlaka za madrac za presvlačenje jer su mali neredi neizbježni.



Ako imate mjesta, osmislite udobni kutak za dojenje u koji ćete smjestiti klasičan naslonjač ili stolicu za ljuljanje koja će vam služiti ne samo za hranjenje i umirivanje uplakane bebe, nego i za uspavljivanje, razmjenjivanje nježnosti ili čitanje priča. Prilikom odabira ovog komada namještaja obratite pozornost na tkaninu koja se lako čisti i koja je izdržljiva. Nemojte zaboraviti i na naslone za ruke! Dobro će vam doći kad se umorite.





Ormarići i police obavezan su dio dječje sobe jer će vam trebati prostora za igračke, knjige, opremu za bebe i brojnu malenu odjeću kojoj sigurno nećete moći odoljeti. Opremite se podnim košarama za igračke u koje ćete moći ubacivati razbacane plišane i drvene igračkice kad završi igra. Ako nabavite plitke, a široke košare, s lakoćom ćete ih moći smjestiti ispod krevetića dok ne dođe trenutak za ponovno korištenje njihova veselog sadržaja. Police na višim mjestima na zidu dobro će vam doći za spremanje stvari koje trebaju biti izvan dosega malih dječjih ruku. Mogu vam poslužiti za spremanje potrepština za presvlačenje, čime ćete sigurno dobiti mnogo uredniji prostor.



Ukrasi i dekoracije posljednji su detalji koji će zaokružiti dječji kutak i pretvoriti ga u dirljiv osobni prostor spreman za stvaranje prvih sjećanja. Pod u sobi učinite toplijim tako što ćete odabrati dobar tepih koji se lako čisti. Pripazite na visinu tepiha jer duga vlakna predstavljaju opasnost od gušenja pa je stoga bolji odabir tepih s ravnim tkanjem. Za lakše zamračivanje prostorije nabavite bogate zavjese. Zidovi sobe neka postanu platno za prava mala umjetnička djela koja će vaše uređenje dići na posebnu razinu! Ručno oslikani prizori, šarene tapete ili zidne naljepnice, izbora je mnogo pa vam želimo dobru zabavu dok slažete ovaj mali kutak iz snova!



Izvor: Style Me Pretty

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:10