Priredi rođendanski tulum sa stilom

Saznajte kako uz pomoć washi trake dekorirati stol i tortu za rođendan ili tulum

Mirna Cizel, vlasnica fenomenalnog web shopa www.2have2hold-shop.com, na kojem možete pronaći najljepše pozivnice, dekoracije i druge sitnice za razne prigode, pokazala nam je kako uz pomoć washi trake dekorirati stol i tortu za rođendan ili tulum

WASHI TAPE je dekorativna samoljepljiva traka koja potječe iz Japana. Koristi se pri izradi čestitki, zamatanju poklona, izradi dekoracija… mogućnosti su bezgranične. Ima karakteristike japanskog rižina papira – lagano strukturiranu i poluprozirnu površinu. Po njoj možete pisati i lako ju je ukloniti te ponovno zalijepiti na bilo koju površinu.

1 Potreban materijal

Deblji papir ili kartončić, čačkalice, washi tape (samoljepljiva papirnata traka) u nekoliko različitih varijanti prema vašem izboru, ukrasni konac, juteni ili bilo koji deblji konac ili tanka špagica, škare, papirnate slamke, štapići za ražnjiće

2 Korak

Postavite na čvrstu podlogu kartončić okvirnih dimenzija 15 x 3 cm i ukrasni konac kao na slici. Zatim uzmite prvi washi i prelijepite tako da uhvatite i konac i karton- čić. Okrenite kartončić i zalijepite i drugu stranu tako da vam konac ostane zalijepljen točno iznad kartona.

3 Korak

Isto ponovite još 6 puta ili onoliko koliko želite zastavica u svojem buntingu, vodeći računa da ostavite mali razmak između svake zastavice.

4 Korak

Zatim odrežite kartončić između dijelova preko kojih je zaljepljen Washi (do konca) tako da odstranite dijelove između zastavica i oblikujte škarama dno svake zastavice.

5 Korak

Sada sa svake strane odrežite konac tako da vam na krajevima ostane po 5 cm konca (kasnije ga možete dodatno skratiti). Uzmite dvije papirnate slamčice i škaricama na jednoj strani napravite male zareze u koje ćete utaknuti konac. Odredite razmak koji bi bio dovoljan te u tortu zabodite dva drvena štapića tako da dio koji viri iz torte bude nešto kraći od papirnate slamčice. Sada samo nataknite slamčice s buntingom na drvene štapiće i vaš veseli ukras je gotov.

6 Savjet plus

Osim zastavica za cupcakese i ukrasa za tortu, washijem možete ukrasiti i čaše ili bočice za piće i papirnate slamke koje su same po sebi već dekoracija, ali su sa zastavicama od washi tapea neodoljive. Ukrasite i koju dušicu tako da samo omotate washi oko svjećice i ubacite je u staklenu čašu i imate savršeni party dekor koji će svakoga oduševiti.

Želiš podijeliti s nama svoj DIY projekt?

Popuni obrazac u nastvaku, a mi ćemo ti se javiti u što kraćem roku.



Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 21:04