SAVJETI KOJI ZLATA VRIJEDE

PRIZNAJEMO SAMO OVA PRIRODNA RJEŠENJA: Kako se riješiti neugodnih mirisa u kuhinji

Donosimo vam pet brzih i jednostavnih trikova kojima se možete riješiti neugodnih mirisa u kuhinji

Često se susrećete s neugodnim mirisima u svojoj kuhinji? Ponekad otvaranje prozora nije najbolje rješenje, pogotovo u ovim hladnim zimskim mjesecima. Međutim, postoje trikovi koji će vam pomoći da se jednom zauvijek riješite neugodnih mirisa u svojoj kuhinji.

1. Ustajali miris od kuhanja

Kada zrak u vašoj kuhinji postane ustajao (a to se nerijetko događa s obzirom na često kuhanje i isparavanje), istog se mirisa možete riješiti na sljedeći način. U loncu s običnom vodom sat vremena kuhajte šačicu klinčića, nekoliko komada muškatna oraščića, nekoliko štapića cimeta te dijelove kore limuna. Nakon što ohladite dobivenu tekućinu, ulijte ju u bočicu sa raspršivačem te raspršite po kuhinji. Neugodni mirisi trebali bi jednostavno nestati u samo nekoliko minuta!

2. Kanta za smeće

Kuhinjske kante za smeće savršena su mjesta za razvoj plijesni i ostalih opasnih bakterija koje nisu samo opasne za vaše zdravlje, već izazivaju iznimno neugodne mirise. Ako i vas muči smrad iz vaše kante idealno rješenje jest prosuti pola šalice boraksa ili natrijevog tetraborata na samo dno kante za smeće svaki put nakon što ga iznesete i stavite novu vrećicu.

3. Miris od luka

Miris luka nakon kuhanja često se zadržava u našoj kuhinji, ali isto tako i na našim rukama. No, postoji jednostavan trik kako se riješiti tog neugodnog mirisa. Kako biste uklonili grozan miris luka s ruku, lagano ih istrljajte talogom od crne kave. Isto tako, nož kojim ste rezali taj isti luk izgubit će smrad ako ga nakon upotrebe zagrijete iznad plamena.

Foto: Alyson McPhee

4. Tepih

Ako u kuhinji imate tepih ili vam je kuhinja spojena s dnevnim boravkom, može se dogoditi da se neugodan miris od kuhanja uvuče u njega. Neugodan miris tako možete ukloniti ako na tepih prosipate smjese napravljenu od pola šalice boraksa i nekoliko eteričnog ulja. Nakon kuhanja, bilo bi najbolje usisati i tako se on neće 'ustaliti' na tepihu.

5. Odjeća

Neugodni mirisi na odjeći mogu se bez problema neutralizirati prskanjem votke. Da, dobro ste pročitali. Sve što trebate napraviti jest uliti malo votke u bočicu sa raspršivačem te pošpricati odjeću u tankom sloju. Važno je jedno da pretjerujte s količinom votke koju raspršujete po odjeći te da odjeću ne nosite prije nego što se alkohol ispari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. kolovoz 2022 02:52