Čas posla

Prljavo staklo na peći za drva očistite u tren oka ovim trikom! Izgleda kao novo

 GREG801/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Uz nagli pad temperature i jesensku hladnoću u zraku, ništa nije bolje od ugodne večeri smještene uz peć na drva. Međutim, kako se približavaju zimski mjeseci, peć i staklo potrebno je očistiti prije redove upotrebe.

Peć na drva nije samo izvor topline, već je i središnja točka u domu. Međutim, ako se redovito koristi, čađa se može nakupiti na staklenim vratima, što može drastično smanjiti vidljivost vatre. Najčešći uzrok je izgaranje drva s vlagom većom od 20 posto ili ako goruća cjepanica dodiruje staklo.

Nesigurna kako očistiti staklo na peći, jedna žena je zatražila pomoć na Facebook stranici.

- Ovo je unutrašnjost stakla na našoj peći za drva, nikad ga prije nisam čistila. Što mogu upotrijebiti da ne oštetim staklo?

image
GLEBCHIK/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Objava je dobila više od 120 komentara od članova grupe, a većina njih predložila je korištenje kombinacije vlažnih novina i ostatka pepela iz peći.

- Zdjela vode i novine. Umočite novine u vodu, a zatim u pepeo te dobro protrljajte staklo. Biti će kao novo, savjetuje jedan član grupe.

- Vlažne novine i pepeo, to je posao od dvije minute i tragovi nestaju ostavljajući vaše staklo besprijekornim. Ne morate ništa drugo koristiti, savjetuje drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:30