Nezgodna situacija

Proliveno vino po tepihu tijekom slavlja? Da očistite mrlju potreban vam je samo jedan sastojak iz kuhinje

 /SHUTTERSTOCK

Nije rijetkost da se na proslavi prolije alkoholno piće. Ali čišćenje može biti prava noćna mora, pogotovo kada je mrlja na tepihu ili namještaju, pogotovo ako je mrlja nastala od crnog vina. No, kada slavimo i pijemo, kao što su mnogi radili dok su čekali Novu godinu, neizbježno je da netko prolije alkohol po tepihu ili kauču. A sigurno nećete odmah uzeti spužvu i izribati mrlju, prenosi Najzena.

I tako se sljedeći dan probudite s mrljama na sofi ili tepihu koje izgledaju užasno i čini se da ih je nemoguće ukloniti. Ali ne brinite, postoje stručnjaci za čišćenje koji u tome imaju puno iskustva, a oni su rekli sljedeće:

"Što se tiče najboljih načina za čišćenje prolivenog alkohola, to ovisi o vrsti", kaže Rosen Delchev, stručnjak za čišćenje u Fantastic Services. Ako je crno vino, potrebni su vam samo voda i ocat. Rosen kaže: "Obrišite mrlju čistom krpom kako biste upili višak tekućine ako je još uvijek postoji. Pomiješajte jednake dijelove vode i bijelog octa. Nježno tapkajte mrlju smjesom nanesenom na čistu spužvu. Nakon toga isperite vodom i osušite."

image
/SHUTTERSTOCK

Međutim, ako je proliven neki liker, pomiješajte blagi deterdžent s vodom i obrišite mrlju nakon što uklonite višak tekućine papirnatim ručnikom. "Isperite područje čistom vodom i ponovno ga osušite", savjetuje Rosen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:52