čiste fuge

Pronašli smo vrlo jednostavan trik za čišćenje plijesni koji doista funkcionira

 Unsplash
Vjerujemo da i sami možete svjedočiti tomu da ste proveli mnogo sati na rukama i koljenima isprobavajući različite metode čišćenja fuga

Plijesan koja se skuplja na fugama između pločica vjerojatno je jedna od najiritantnijih stvari kada je čišćenje u pitanju. Osim što je jako teško u potpunosti očistiti dijelove gdje se nakuplja, ona se stvara nevjerojatno brzo uslijed velike vlage u kupaonici ili kuhinji. Obično su najgori slučajevi kada su u pitanju bijele pločice, u takvim situacijama je jednostavno nemoguće ignorirati tu dosadnu pojavu. Čak i nakon profesionalnog čišćenja, vraća se u svoje prljavo stanje praktički prije nego što u potpunosti možete malo uživati u čistoći. Vjerujemo da i sami možete svjedočiti tomu kako ste proveli mnogo sati na rukama i koljenima isprobavajući različite metode čišćenja fuga. Naravno nije nemoguće postići da budu zadovoljavajuće čiste, ali bi bilo puno lakše kada bismo mogli malo jednostavnije i brže doći do toga.

image
Unsplash

Dodatna nezgodna stvar kod čišćenja fuga u kupaonici je ta da možda imate visoke vertikalne fuge za čišćenje. U takvim situacijama kutovi su posebno izazovni. Osim toga, plijesan u kupaonici može biti tvrdoglavija od one u kuhinji pa ponekad zahtjeva više vremena u kontakt s proizvodima za čišćenje. Prilikom nanošenja sredstava za čišćenje na okomite dijelove, sredstvo za čišćenje curi niz zid, smanjujući vrijeme kontakta sa stvarnom injekcijskom masom.

image
Unsplash

Ipak postoji pametno rješenje i sve što trebate je nešto što vjerojatno već imate u svojoj kupaonici: pamučne kuglice odnosno vatu u komadu.

Možda to nikada prije niste radili, ali sada je vrijeme da zgrabite veći komad vate i razmotate ju. Tako ćete dobiti širi i duži komad pamuka. Postavite ovaj komad pamuka duž okomitog kuta ili duž donjih kutova ako tamo imate tvrdoglavu plijesan.

image
Unsplash

Nadalje, dobro poprskajte pamuk sredstvom za čišćenje plijesni ili prirodnim pripravkom od octa i limunske kiseline. Ova tehnika omogućuje da se sredstvo upije na problematična mjesta. Ostavite da stoji 15 minuta ili duže, a zatim uklonite pamuk (upotrijebite rukavice ako sadrži izbjeljivač) i dobro isperite. Ako je potrebno, ponovite, dodajući korak čišćenja nakon uklanjanja pamuka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2022 21:57