Imamo rješenja

Različite boje i nijanse u domu mogu izgledati perfektno, ako se kombiniraju na ovaj način

Unsplash
 Spacejoy
Ne želite se ograničiti na neutralne boje, ali vam nedostaje samopouzdanja? Ne brinite, mi imamo rješenja

Bijelo na bijelom, bijelo pomiješano sa sivim i možda još malo bijele? To je svakako tražen izgled, ali neki ljudi žele malo hrabrih boja u svojim paletama. Kako bismo vam pomogli da pomiješate boje kako biste dobili izgled za kojim žudite (a da pritom ne pretjerate), evo nekoliko najboljih savjeta o tome koje nijanse pomiješati, kako ih kombinirati i kako spojiti cijeli izgled.

Poluneutralne boje

Posljednjih se godina vratio trend prihvaćanja poluneutralnih boja. To su boje koje se ne mogu smatrati pravim neutralnim, ali ih je ipak lako kombinirati i raditi s njima. Plave i zelene boje, kao takve prirodne nijanse, najčešće su kooperativne boje, a to je osobito istinito kada odaberete nijanse srednjih tonova s primjesom sive.

U kombinaciji, takve nijanse izgledaju živahno, ali kad niti jedna nije sama po sebi agresivna.

Nijansa na nijansu

Živahnija nijansa plave boje laka je za kombiniranje. Prekrasno funkcionira u dizajnu ton u tonu, kako bi se postigao osjećaj punine boje čak i kad je većina u osnovi iste nijanse.

Pokušajte kombinirati čistu, hladnu plavu sa zeleno -plavom ili plavo - modrom kako biste dobili suptilne varijacije, a da nijanse ostanu povezane. Uključite nekoliko naglasaka za kontrast - cvijeće je sjajan način da dodate crveni ili ljubičasti kontrast.

Tople boje također mogu poslužiti za privlačan izgled kada se kombiniraju ton u tonu, iako je takvim nijansama obično sigurnije držati se svjetlijih nijansi za zidove i velikih komada kako bi se izbjeglo preopterećenje bojama. Mekani ružičasti zidovi upareni sa živopisnim akcentima stvaraju snažnu boju, ali snažni žarišni komadi, poput tepiha s uzorkom, zapravo čine da zidovi u usporedbi s njima izgledaju manje dramatično.

Više je više

U potpunoj suprotnosti s prethodnim odabirom, drugi pristup je zapravo koristiti malo od svake boje tako da ni jedna nijansa ne izgleda previše snažno.

Pokušajte odabrati vrlo šareno umjetničko djelo koje ćete upotrijebiti kao inspiraciju za svoju paletu. Zatim dodajte naglaske od tkanine koji odjekuju sličnom paletom, poput ukrasnih jastuka.

Tapete

Drugi način da dobijete bogatu paletu je odabir istaknutog printa ili tapeta na zidovima koji za vas već ima sastavljenu sjajnu kombinaciju boja. Posteljina je također izvrsna prilika da isprobate riskantnu boju, poput savršene kontrastne ružičaste boje.

Miješanje

Kad pomiješate boju s bojom, često neutralni elementi postanu naglašeni. Naprimjer, bijela umjetnička djela razbijaju plavi zid, pružajući malo prostora za vizualnu prozračnost koje dopušta umjetnini da se istakne.

Sličan vizualni efekt možete postići dodavanjem uokvirene fotografije s dubokim bijelim podlogama. Činjenica je da zidovi u svijetlim nijansama čine da soba izgleda živom, ali pomoću ovog trika možete ponovno unijeti onoliko bijele boje koliko vam je potrebno da ukrotite izgled po svom ukusu.

Bijela obloga

Debeli bijeli ukrasi (i slični elementi poput vrata, pa čak i bijeli podovi) mogu konkurirati zidnom prostoru. Kad bojate zidove u ovakvom slučaju, stvarna količina oslikane kvadrature često je iznenađujuće mala. Rezultat je vrlo šaren, ali na jednostavan način za život.

Drvo

Još jedan sjajan način za razbijanje šarenog izgleda je dodavanje malo drva. Drveni stol za blagovanje, radni stolovi, pomoćni stolovi, stolice ili podovi također mogu razbiti živopisnu kombinaciju boja i dodati prirodnu toplinu kako bi uravnotežili moćne nijanse koje je stvorio čovjek.

Jastuci

Ako još ne želite ulagati u umjetnost i presvlake, možete ubrizgati puno boje kroz ukrasni jastuk. Lako možete miješati mnoge boje, pomicanjem komada dok se ne dođete do onog pravog osjećaja.

Mali dijelovi

Možda nemate hrpu jastuka u svakoj sobi, ali ipak možete dodati puno razigranih boja.

Eklektična umjetnost, mješoviti stolci i zabavna ležerna rasvjeta pružaju mnogo boje. Pokušajte ispisati zanimljive slike s interneta ili izrežite sjajne fotografije iz časopisa kako biste ispunili galeriju. Slike uvijek možete promijeniti kasnije da biste se vratili na manje šareni kolaž, ali kladimo se da nećete htjeti.

Tekstura

Kada radite s puno boje, ne zaboravite dodati zanimljivu teksturu, osobito ako su šareni komadi uglavnom obojeni i stoga ravniji.

Malo bogate ili grube teksture daje dubinu koja svijetlim lakiranim komadima sama po sebi može nedostajati, što održava izgled sofisticiranim. Nije vam slučajno pri ruci zid od opeke? Isprobajte pomoćni stol s efektom cementa, lanenu draperiju, tkane košare ili bilo što sa snažnom privlačnošću kako biste uravnotežili netaknute lijepe boje i vratili svoju sanjivu paletu natrag na Zemlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:03